Saznajemo! Počinje: Rasim Ljajić menja Vučelića na čelu Partizana

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 37

Nekadašnji član Upravnog odbora fudbalskog kluba a u minule dve godine potpredsednik JSD Partizana - Rasim Ljajić biće novi predsednik crno-belih, saznaje Telegraf! Dve godine pre isteka mandata, Milorad Vučelić je odlučio da se povuče sa pomenute pozicije, koju je u prethodnih više od godinu dana obavljao bespravno, kao predsednik u ostavci, belodano kršeći klupski Statut. Ova smena bi zvanično trebalo i da se desi u narednim danima.

Nije prvi put, nije Vučelić sazivao Skupštinu niti Upravne odbore ni kao čelnik JSD Partizan, pa je upravo na toj sekvenci pao u borbi za prevlast sa Ostojom Mijailovićem pre dve godine.

Ipak, uspeo je da ne potone na mestu predsednika Partizana, koje je napustio dan pred protest navijača pre više od godinu dana, da bi se na volšeban način vratio kada su crno-beli na čelu sa Igorom Duljajem osvojili naslov jesenjeg prvaka i savladali Crvenu zvezdu u derbiju.

Delovao je raspoloženo da se "prišije" uz tuđi uspeh, da uz to još i pecne trenera koji je njemu i sviti spočitavao očajno vođenje kluba, a onda je, kad je izgubljena šampionska trka ponovo otišao u ilegalu. Pojavio se verujući da će biti još neki "kajmak" uz Aleksandra Stanojevića, ali se prevario.

Tim je eliminisan iz Evrope iz tri pokušaja, očajno je startovao i u Superligi Srbije, te je i Milorad konačno shvatio da je vreme da ne posluša drugara i odstupi, jer su i njegovi dani na istoj poziciji kriutični, a kamoli dvogodišnji mandat koji ga vezuje.

Muku je na svoja pleća preuzeo Rasim Ljajić i za početak će imati za cilj da ugasi požare na svim nivoima, da pokuša da dovede klub u iole normalno stanje funkcionisanja, jer trenutno može da se opiše u četiri reči - od danas do sutra.

U prošlosti Rasim Ljajić je bio dugogodišnji član i Upravnog odbora i Skupštine Partizana, doduše u nekim mnogo srećnijim vremenima. Uloga koje se prihvatio u aktuelnom momentu je Sizifov posao i trebaće mu vremena i živci kao konopi da bi vratio posrnuli klub u prihvatljivo stanje. Jer, od trenutnog teško da može gore.

(Telegraf.rs)

Video: Momenti koji su obeležili 174. večiti derbi a nisu mogli da se vide na televiziji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cevara

    24. septembar 2024 | 16:14

    Sme gori od gorih!!!

  • Smd

    24. septembar 2024 | 16:49

    Druga strana isti medalje, Partizanu trebaju ljudi koji nisu poslusnoci drzave.

  • Grobar

    24. septembar 2024 | 16:28

    A Vazura? Sta se desava ili se nista ne desava sa njim? Mislim da za pocetak nekog budjenja kluba on treba da ode a ovi odlasci Vucelica,direktora omladinske skole sve je to trla baba lan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA