Poznato ko je osvajač Zlatne lopte: Ofanzivac prvi put krunisan u kralja fudbala!

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Kada su u pitanju informacije vezane za madridski Real "Marka" retko kada greši, a poslednja vest nam ukazuje da će upravo fudbaler iz redova ovog kluba osvojiti Zlatnu loptu. Vinisijus Žunior bi trebalo da bude naslednik Lionela Mesija.

Prema informacijama iz Madrida, kontroverzni Brazilac je zaradio ovo priznanje svojim učinkom na terenu i pored vrlo tesne konkurencije. Na 39 utakmica postigao je 24 gola i osvojio Ligu šampiona i Primeru sa Realom u sezoni za nama.

Nagrada će biti dodeljena 28. oktobra u Parizu, a ističe se da je igrač već obavešten od strane "Frans Fudbala".

Vini će tako posle Argentinca otvoriti novu eru, pošto će ovo biti njegovo prvo priznanje ove prirode u karijeri. Mišljenja su podeljena kada su u pitanju zasluge, ali nema sumnje da je Brazilac svakako među najboljima na planeti.

U konkurenciji su iza njega ostali između ostalih Kilijan Embape, Erling Haland, pa čak i nedavno povređeni Rodri, koji je imao ključnu rolu i u ekipi Mančester sitija i u sastavu Španije u pohodu na EURO.

Sa Zlatnom loptom koji će dobiti Vinisijus, Real Madrid će preteći Barselonu kao tim čiji igrači su najviše puta osvajali priznanje, čak 13.

(Telegraf.rs)

Video: Juranović o stavljanju Vinisijusa u džep: Pokazali smo taj "dišpet" kako bi rekli u Splitu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA