Jovanović zagrmeo: "Čiji je interes da se Partizan dovede u ovo stanje? Ni Delije sigurno nisu zadovoljne"

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 15

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan u 174. večitom derbiju na stadionu u Humskoj ulici sa 4:0, a tri gola postigao je Šerif Endiaje uz jedan koji je dao Silas.

Nisu mogli nimalo da budu zadovoljni u taboru Partizana, što se moglo videti i iz reči golmana Aleksandra Jovanovića.

- Rekao sam sada vašim kolegama da ovo nije kvalitet Partizana, nedostatak kvaliteta, karaktera svih nas, ja kao kapiten preuzimam odgovornost, nikada se neću kriti ni od čega, ali ovo danas je zaista... ovo je viši nivo svega. Da ne pričam sve isto, stojim iza svega što sam rekao.

Potom je Jovanović u potpunosti otvorio svoju dušu i rekao sve što mu je na njoj stajalo.

- Ništa nije slučajno, ovo se već dugo dešava, mnogo veća je pozadina, svi vi to već znate, nivo Partizana nije dobar, to može da se kaže. Ni u čijem interesu nije da klub dovede u ovo stanje, ovo danas nije bio večiti derbi, 0:4 mislim da smo 50% u odnosu na Zvezdu, to je tim za Ligu šampiona. Mi smo kao pravljeni za Evropu, a nismo, nemamo taj kvalitet za Ligu konferencija, to je realna slika. Da ne budem negativan sve, gledam šta je do stručnog štaba, koji se trudi, oni pokušavaju, žele da izvuku najbolje. Nekada je do glave i karaktera, najviše do kvaliteta i muda. Izvinjavam se što zvučim vulgarno, to nije moj način izlaganja.

Kaže da se igrači svojski trude, ali da je jasno da se Partizan bori za drugo mesto na tabeli.

- Što se igrača i stručnog štaba, mi se spremamo i treniramo, pokušaćemo da dobijemo sledeću utakmicu. Mi se borimo za drugo mesto, ne mogu da verujem šta pričam, ali to je sramota svih nas. Kada kažem svih nas mislim i na upravu, stručni štab, igrače, ali i ljude iznad svih njih. Da ne zvučim ne znam ni ja kako. Ovo je slika široka. Rekao sam, mogu da odem sutra, da me neko zove, da mi kaže, već sam pričao nešto pre 15 dana, isto sam rekao sportskog sektoru i direktoru moje želje. Nikada se nisam pokajao što sam došao u Partizan.

FK Partizan - FK Crvena Zvezda, 174. derbi Foto: Mileta Mirčetić

Zamolio je istovremeno da se ne prave naslovi u medijima na osnovu same izjave koju je dao.

- Ta naša liga, Partizan kao ime... Ne znam čiji je interes u ovome, nema poente, mislim da ni prave Delije nisu zadovoljne trenutnom situacijom i slikom. Uz svo poštovanje, ja poštujem sve njih, pokušavam da ne budem skandalozan, ali situacija u koju se klub doveo je dosta šira. Ja vas molim da ne pravite naslove, da ne bude to čitanje i naslovi, da ne bude to za klik. Rekao sam vam neke stvari koje vam niko ne kaže.

Osvrnuo se i na situaciju sa navijačima.

- Ja sam izjavio da poštujem svakog navijača na kojoj god tribini bio, gde god bio na istoku, zapadu, ali i ta slika je šira. Sve se to da rešiti u mesec dana, samo je pitanje da li neko hoće.

Upitan je i o mišljenju o upravi kluba.

- Ja sam imao korektan odnos, zapravo doskora sam imao korektan odnos, sada sam kapiten ekipe, sportski ću se truditi do kraja dok budem ovde da izvučem maksimum, iako ekipi nije lako. Ali nema ko da izvuče tu situaciju osim ekipe i nas. Apsurdno je pričati posle 0:4, neko će izvlačiti zaključak. Volim da pričam ovo i kad se dobije, ali eto...

(Telegraf.rs)

Video: Stanojević pogođen topovskim udarom: Ima povrede glave i oka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    23. septembar 2024 | 22:19

    Zadovoljni smo sto ne bi bili.Iza Zvezde su stali navijaci kad je bilo tesko a iza vas niko.

  • Dragan

    23. septembar 2024 | 22:31

    Navijam za Zvezdu ali iskreno mi žao ovoga momka koji je izuzetan golman. I jeste upravu ovo nije derbi, nije nikome u interesu ko voli fudbal da gleda ovakav derbi.

  • kmee

    23. septembar 2024 | 22:33

    delije nisu zadovoljne jer su vam laganeze uvalili samo 4 komada!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA