Zlatni hrvatski rukometaš o legendarnom Linu Červaru: “To je strašan manipulator”

 
L. I.
L. I.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša svih vremena, pivotmen Igor Vori, nedavno je gostovao u jednom podkastu i izneo niz kritika na račun legendarnog hrvatskog selektora Lina Červara.

Naime, Červar je nedavno proslavio 74. rođendan, a u bogatoj karijeri osvojio je brojne trofeje uključujući i Olimpijske igre u Atini 2004. godine, kao i Evropsko prvenstvo godinu dana ranije.

Ipak, bivši reprezentativac Hrvatske Igor Vori nije baš pohvalno govorio o svom nekadašnjem treneru.

- Lino je bio baš velika mućka, strašan manipulator, dobar trener, odličan trener. Na kraju, čovek koji me stvorio, ali manipulator kakav retko postoji. Svaki put kad bismo imali neku večeru, izlazak, opuštanje, može, i sutradan ujutro nikad nema treninga. Ništa, mi izašli, ujutro buđenje iz vedra neba. Lino kaže: "Obavezan trening", i to bude svađa, ali baš ozbiljna... Ti ovo, ti ono, ne, vi ovo, vi ono - rekao je Vori, a onda nastavio:

- I u jednom trenutku on kaže: 'Boli me ona stvar, nećemo trenirati, idite, ne moramo trenirati do kraja.' Tada Davor, Pero, Ivano kažu: 'Šta? Nećemo? Sad ćemo ti trenirati! Ajde sad daj ono što si hteo...' i pam, pam, pam. Niko s njim ne priča, a šta je bilo? On je dobio ono što je hteo, on je uspeo da nas natera da treniramo i izbacimo sve ono što smo juče pojeli i popili. On dolazi, smeje se i kaže: 'I momci, hoćemo jedno pivce zajedno - rekao je Vori.

Podsećanja radi, tokom karijere Červar je trenirao hrvatsku, italijansku i makedonsku reprezentaciju, te Zagreb, Metalurg Skoplje, Istraturist Umag, Klagenfurt i Triko Novigrad.

(Telegraf.rs)

Video: Klub ostao bez golmana, bivši igrač Zvezde i Partizana stao na gol i branio pola sata

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA