Sve o 174. večitom derbiju: Očekivani sastavi, šta kažu kladionice, u koga se uzdaju Partizan i Zvezda...

 
M. M.
M. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 7

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde večeras igraju svoj 174. večiti derbi, mada je isti bio čak i pod znakom pitanja zbog huliganskog pira kojim je uništena trava na stadionu u Humskoj!

Zvezda ima osam bodova više i utakmicu više u odnosu na večitog rivala koji ne zna za poraz u derbiju na svom stadionu još od proleća 2016. godine.

Telegraf će biti na licu mesta u Humskoj i moći ćete da dobijete najvažnije informacije, a u nstavku vam donosimo sveo ono pšto bi trebalo da znate pred duel Partizana i Zvezde.

Kad se iga i gde je TV prenos?

Utakmica je na programu od 19 časova na stadionu Partizana, a TV prenos moći ćete da gledate na kanalu Arena Sport Premijum 1.

Ko sudi?

Glavni sudija: Novak Simović

Prvi pomoćnik: Nikola Đorović

Drugi pomoćnik: Miloš Simović

Četvrti sudija: Nenad Minaković

VAR: Pavle Tomić

AVAR: Uroš Stojković

Očekivani sastavi

Partizan: Jovanović, Filipović, Ilić, Mujakić, Jurčević, Kovač, Arijaga, Natho, Zubairu, Zahid, Kalulu.

Crvena zvezda: Glazer, Điga, Spajić, Leković, Seol, Elšnik, Krunić, Ivanić, Olajinka, Silas, Endijae.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Zvezda se nalazi na liderskoj poziciji u prvenstvu, a u uvodnih sedam kola su zabeležili šest trijumfa i jedan nerešeni ishod. Nedavno je u Ligi šampiona poražena od Benfike rezultatom 2:1, ali Vladana Milojevića može da raduje partija njegovih izabranika.

Partizan se, s druge strane, ne nalazi u sjajnoj situaciji. Izgubili su u prethodnom kolu od OFK Beograda (3:2) i trenutno na šest odigranih mečeva imaju još tri trijumfa i dva remija. Nisu crno-beli pobedili na sedam poslednjih mečeva, uz ogradu da su protiv Lugana ispali posle produžetaka (2:2).

U koga se Partizan i Zvezda uzdaju?

Igra Partizana umnogome će zavisiti od Bibarsa Natha koji je i na prošloj utakmici protiv OFK Beograda pokazao da je mozak ekipe. Takođe, crno-beli gledaju i ka pravcu Zahida koji je imao asistenciju u prethodnom derbiju.

Kada je u pitanju Zvezda, Mirko Ivanić će biti ključni igrač. Protiv Benfike je nedavno bio najbolji, a tu je i Šerif Endiaje koji je poslednja tri puta tresao mrežu Partizana.

Međusobni susreti

Prvi večiti derbi je odigran davne 1947. godine, a Zvezda je slavila u gostima rezultatom 4:3. Odigrane su u istoriji ukupno 173 prvenstvene utakmice, a statistika ide u korist crveno-belih. Kao pobednici su izašli na 68 mečeva, 57 puta je bilo nerešeno, dok je Partizan pobedio 48 puta.

Prethodne sezone su odigrana tri večita derbija u prvenstvu. Partizan je u Humskoj slavio sa 2:1, potom smo videli nerešen rezultat (2:2) i pobedu crveno-belih u plej-ofu (3:2). Takođe, Zvezda je u polufinalu Kupa slavila rezultatom 2:0.

Ipak, srpski šampion od 2016. nema pobedu u Humskoj, kada su crveno-beli slavili rezultatom 2:1.

Šta kažu kladionice?

Zvezda je apsolutni favorit kada su u pitanju kladionice. Kvota na crveno-bele varirta od 1.55 do 1.65, na nerešen rezultat je oko 4.00, dok je na pobedu Partizana između 5.90 i 6.25 - u zavisnosti od kladionica.

Reč trenera

Aleksandar Stanojević:

- Fokusirani smo maksimalno. Probali smo određene varijente i posle ću odlučiti ko će igrati. Uz sve probleme, mislim da su igrači maksimalno fokusirani i skoncentrisani i dobro su izgledali ove nedelje. Ulazimo u utakmicu potpuno spremni. Razmišljamo samo o toj utakmici. Činjenica je da dobar rezultat i pobeda okreće celu priču. Mislim da smo radili dobro. Najvažnije je, da kada izgubite utakmicu, održite fokus, koncentraciju i kontrolu nad grupom. Sa te strane sam zadovoljan. Kao da se ništa nije desilo, tako smo trenirali i radili. To je bitno za mene.

Vladan Milojević:

- Igramo derbi sutra i znamo da je to veoma važna utakmica. Svaku utakmicu spremam na isti način, već sam i govorio o tome. Posle četvrtka je bilo očigledno da imamo određene kadrovske probleme i da nismo imali mnogo vremena za trening, tako da ćemo dosta toga rešavati u hodu. Mnogo varijanti imam u glavi i možda po prvi put u svojoj karijeri neću znati tim do dana utakmice. Sutra ću odlučiti ko će na teren. Videli ste i sami, Mimović se povredio, sreća u nesreći je da nije toliko opasno, ali i to je fudbal dešava se. Odlično je trenirao i radio, ali moraćemo da se prilagodimo. Za Rodića ne znam, videću još sa medicinskim timom.

(Telegraf.rs)

Video: Reakcija Vladana Milojevića na haos koji su navijači napravili na stadionu Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA