Sastav Zvezde za 174. večiti derbi: Milojević ima dve velike dileme, Šerif od starta i Điga kao bek!

 
D. U.
D. U.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 4

Pred nama je 174. izdanje svetkovine srpskog fudbala - večitog derbija! Ovaj, koji se igra u Humskoj dolazi u pomalo tmurnoj atmosferi zbog nemilih dešavanja na stadionu Partizana, gde su huligani upali na teren i uništili ga u noći između subote i nedelje, pa će definitivna odluka da li se igra biti doneta u ponedeljak ujutru, kada će delegacija FSS i Superlige izaći u inspekciju terena.

Partizan je imao nekoliko dana više da se pripremi za derbi, a Aleksandar Stanojević bi trebalo da izvede sledećih startnih 11!

Kada je u pitanju Zvezda, trener Vladan Milojević je imao jedan veliki problem, jer crveno-beli faktički imaju jednog beka na raspolaganju - Korejca Seola.

Povreda Mimovića uveliko je poremetila planove Vladana Milojevića, i zbog deficitarne pozicije beka, i zbog toga što je bio u formi, ali i zbog toga što je "bonus" igrač.

Sada Zvezda mora sve koncepcijski da menja, pa će odbrana morati da se "krpi".

Vladan Milojević je i sam rekao da uglavnom zna sastav, ali da sada faktički do pred sam početak meča neće doneti konačnu odluku o startnoj postavi.

Pred trenerom Zvezde su dve opcije kako da "zakrpi" bekovsku poziciju. Najrealnije je da Naser Điga startuje kao desni bek, a da štoperi budu Uroš Spajić i Stefan Leković. Tako bi se pokrio i desni bek, ali i dva bonusa i ostatak tima ne bi morao da trpi ozbiljne promene.

Naser Điga, FK Crvena zvezda Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Seol bi trebalo da upotpuni defanzivnu liniju na mestu levog beka.

Timi Elšnik i Rade Krunić su predviđeni da budu "motor" tima u veznom redu, dok bi slobodniju ulogu u ofanzivi trebalo da ima Mirko Ivanić kao polušpic.

Po desnom krilu bi trebalo da zaigra Silas, a po levom Olajinka, koji bi u slučaju da se Milojević opredeli za opciju da igra sa tri štopera mogao da igra i krilnog bočnog igrača po levoj strani, a da Seol bude na suprotnoj u identičnoj ulozi.

To je sasvim sigurno prva velika dilema za Milojevića.

Velika misterija biće i izbor centralnog špica i verovatno će Milojević i za tu odluku vagati do pred sam meč.

Iako je u poslednje vreme šansu od starta dobijao Bruno Duarte, nije isključeno da ovoga puta mesto u startnoj postavi dobije Šerif Endiaje.

Šerif Endiaje Foto: FK Crvena zvezda

Duarte se mnogo više istrošio na meču sa Benfikom, gde je bio starter. Endiaje je odmorniji, ima iskustvo igranja derbija iz prethodne sezone, a takođe je prošle sezone pravio velike probleme Partizanu u svim derbijima i bio je među najboljima na terenu.

Zbog toga verujemo da je i Milojević bliži opciji da upravo reprezentativac Senegala započne u startnoj postavi.

Fk-Crvena-zvezda-SASTAV Foto-Ilustracija: Telegraf

(Telegraf.rs)

Video: Milojević pred derbi govorio o povredama i sastavu: "Zvezda i Partizan su favoriti za titulu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Degenek

    22. septembar 2024 | 20:58

    Miloje zar su zaboravljene zasluge Degeneka, i samim tim delija je do koske, dečko se oporavio i u punom je treningu zašto ne bi dobio šansu po desnoj strani umesto mimovica???

  • Baster

    22. septembar 2024 | 21:22

    Kanga i Radonjić moraju zaigrati.

  • Semajlirane_pufne

    22. septembar 2024 | 20:48

    Kakav bre Olajinka terajte to iz Zvezde!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA