Aleksandar Stanojević Foto: FK Partizan

Stanojević pred 174. večiti derbi: "Odgledao sam meč Zvezde i Benfike više puta..."

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
  • 1

Činjenice

  • Fudbaleri Partizana dočekaće u ponedeljak od 19 sati ekipu Crvene zvezde na stadionu u Humskoj
  • Ovo je 174. večiti derbi koji igraju dva tima
  • Fudbaleri crno-belih su u poslednjem susretu doživeli iznenađujuć poraz od OFK Beograda u Zaječaru sa 3:2, a prethodno su upisali remi sa Vojvodinom bez golova, i dva minimalna poraza od Genta, u kvalifikacijama za Ligu konferencija.
  • Zvezda ovaj meč dočekuje nakon poraza od Benfike u Ligi šampiona sa 2:1, dok u Superligi Srbije imaju niz od pet vezanih pobeda.
Najnovije
11:39

Dobrodošli!

Fudbaleri Partizana dočekaće u ponedeljak od 19.00 ekipe Crvene zvezde, u 174. večitom derbiju. Pred ovaj susret medijima se obraća trener crno-belih Aleksandar Stanojević.

12:26

Ovde možete pogledati celu konferenciju za medije:

12:21

O sudijama

Za sam kraj, Stanojević je prokomentarisao i izbor sudije Novaka Simovića.

- Šta da kažem. Imali smo negativno iskustvo sa sudijom iz Lovćenca. Znate šta... Kada imate ovakve situacije, nadam se da nije potrebno da pričamo o sudijama. Kada je ranije u derbijima on sudio, bili su dobri. Sećam se derbija koji su bili strašni, pribojavao sam se da ne bude isti sudija, pošto već dugo nije sudio derbi. Da mislim na njega... da ne pričam o imenima. Zabrinuo sam se. Možda će on suditi. Ovo je sudija iz Lovćenca. Imao sam negativna iskustva, ali i pozitivna. Mislim da nema razloga da ne sudi dobro u ovoj situaciji. Mislim da nikome nije u korist. Pogotovo, što trenutno nismo konkurentni. Očekujem jedno dobro suđenje.

12:20

O svlačionici

- Sada smo malo mirniji. U trenucima kada imamo određenih problema, potreban nam je mir. Energija je prisutna, ali sada nam je potreban mir, da igrači dođu do onoga što najbolje znaju da rade. bez velike tenzije smo ušli u celu nedelju. Svi su svesni svega. To su izuzetni profesionalci. Kada u teškoj situaciji iznose sav teren. Oni su vrlo svesni šta ovaj meč znači za sve nas. Želim da sa ovim izlaganjem mirno uđem u priču, a da se u svlačionici pogledamo i tako uđemo u priču.

12:16

O navijačima

Golman Jovanović o navijačima:

- Informišem se. Znate kako. Ja ću uvek pozdraviti svakog navijača. I pre i posle utakmice ću ga pozdraviti. Najiskrenije se nadam da će stadion biti pun ili skoro pun. Pozdraviću svakog navijača Partizana čije god frakcije bio. Navijač Partizana je za mene, navijač Partizana.

12:14

O napadaču...

- Sigurno da nam je to veliki problem. Svaki trener bazira igru na napadaču. U odnosu na napadača pravite tim. Mi  imamo napadače, ali ja sam insistirao na određenom profilu. Sada da kažem. Da se ponavljam, ne ide. Sve je isto. Mi sada imamo tim koji imamo i u odnosu na to pravimo taktitku. Videćemo na koji ćemo način igrati.

- Ja ne znam za cifre, niti sam razmišljao na tu temu. Zvezda pravi tim za Ligu šampiona, to je njihova stvar i njihova mogučnost. Derbi je jedna posebna utakmica. I ranije se dešavalo da neko uloži više, neko manje. Nama je bitno da kada uložimo, napravimo strategiju. Novac znači, pomaže, ali ako napraviš pravu strategiju, pravu priču, možeš da budeš konkurentan.

12:11

O domaćem terenu...

- Lakše je Partizanu da igra na odmaćem terenu nego na strani. Još kad bi naši navijači bili, značilo bi nam. Bez obzira na sve, domaći teren je domaći teren.

12:10

O meču Zvezde i Benfike

- Pratio sam meč Zvezde i Benfike, odgledao je više puta. I sve utakmice ostale. Drugačije su slabosti u Ligi šampiona, drugačije u domaćem prvenstvu. znamo mane, spremili smo se, ali Liga šampiona je drugi nivo da bismo na osnovu toga mogli da sudimo - kaže Stanojevič iskreno.

12:09

O taktici

- U ovom trenutku, moramo sebe da rešimo. Da mi donesemo nešto naše. Ko će biti bonus, desno, levo... Ima hiljadu pitanja. Dosta situacija mogu da se dese i kod njih. Bavimo se sobom. Moramo nas da rešimo, to je važnije u ovom trenutku.

12:08

Kalulu u špicu?

- Videćemo. Imamo dve varijante. Možda će biti, možda će biti dva špica. Utakmica traje 90 minuta. treba da imamo plan. Ne možete da krenete i sve ispucate. Videćemo.

12:07

Kakav Partizan očekujemo?

- S obzirom da smo dosta utakmica igrali na njihovom stadionu... Derbi... To nikada ne znate. Uvek mislite da je ovakva ili onakva situacija. Jednostavno, biću maksimalno koncentrisan. Uputiću igrače na sve situacije koje mogu da ih čekaju na derbiju. U ovom trenutku im ne treba dodatna motivacija. Moj zadatak je da podelim zadatke. Imam dovoljno utakmica, da pristupam meču kao i svakom do sada. Dosta sam već prošao. ne znate šta možete očekivati. zavisi kako derbi ide - kaže Stanojević i dodaje:

- Neće biti velikih iznenađenja. ne možemo da iznenadimo jer ovde svi prate sve. Znate igrački kadar koji imamo. Samo je stvar nekih opredeljenja, to ćemo probati i videćemo.

12:05

O trenutku Zvezde i Partizana

- Ne bih o Zvezdi, za nas je nepovoljan trenutak posle remija i poraza. Ne znam šta bih dodao još.

12:02

O derbiju Aleksandar Stanojević i golman Aleksandar Jovanović se obraćaju

- Dobar dan, fokusirani smo maksimalno. Probali smo određene varijente i posle ću odlučiti ko će igrati. Uz sve probleme, mislim da su igrači maksimalno fokusirani i skoncentrisani i dobro su izgledali ove nedelje. Ulazimo u utakmicu potpuno spremni - rekao je Stanojević i dodao:

- Razmišljamo samo o toj utakmici. Činjenica je da dobar rezultat i pobeda okreće celu priču. Mislim da smo radili dobro. Najvažnije je, da kada izgubite utakmicu, održite fokus, koncentraciju i kontrolu nad grupom. Sa te strane sam zadovoljan. Kao da se ništa nije desilo, tako smo trenirali i radili. To je bitno za mene.

- Ja bih se saglasio sa šefom stručnog štaba. Ono što sam video na treningu me raduje i nadam se da ćemo pružiti partiju koja zaslužuje dres Partizana. Daćemo sve od sebe da ostvarimo pobedu na domaćem terenu - rekao je Jovanović i  dodao:

- Daću sve od sebe da donesem pobedu ekipi.

11:40

Navijači napravili uvertiru u meč

Nema mira u Partizanu ni pred večiti derbi. Kada bi sve navijačke grupe trebalo da podrže ekipu protiv najvećeg rivala, dan uoči odigravanja najvažnije utakmice u srpskom fudbalu, zaposlene na održavanju terena u Humskoj, zatekao je šokantan prizor. U toku noći između subote i nedelje, grupa huligana je obila brave na stadionu crno-belih, ušla i uništila travnatu podlogu, dovodeći u pitanje odigravanje sutrašnje utakmice.

FK Partizan, teren Foto: Telegraf.rs

Video: Stanojevića obuzele emocije na konferenciji: "Ne interesuje me gde si, uđi u golmana, pojedi loptu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg85

    22. septembar 2024 | 12:25

    Nije ni pocelo a vec je Sudija kriv Stanoje ti si sramota sa Srpski fudbal i za ceo Srpski Rod

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA