Delije pred zabranom na San Siru: Italijanska policija i grad Milano žele da spreče dolazak navijača Zvezde

 
E. S.
E. S.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Italijanska policija i vlasti grada Milana blizu su odluke da se navijačima Crvene zvezde zabrani dolazak na gostovanje Interu u drugom kolu Lige šampiona.

Kako je Telegraf nezvanično saznao iz više izvora, ovu odluku su i italijanska policija i vlasti grada Milana razmatrali odmah posle žreba za Ligu šampiona, kojim je Zvezdi određeno da čak dva puta gostuje u Milanu, prvo Interu, a potom i Milanu.

Šuška se po medijima na Čizmi da bi do takvog ishoda uskoro moglo da dođe i zvanično, a odluka mora brzo da se donese pošto je okršaj na programu već za jedanaest dana, odnosno prvog dana oktobra.

Italijanska policija i vlasti grada strahuju zbog potencijalnih sukoba sa navijačima Rome, jer su Delije pre godinu i po dana upravo u Italiji u jednoj navijačkoj "akciji" oteli u Rimu sve transparente i barjake čuvene grupe navijača Rome - "Fedayn", koje su potom nekoliko nedelja kasnije spalili na Marakani protiv Čukaričkog.

Iako je od tada prošlo dosta vremena, Italijani ne žele da učine dodatni napor i radije bi da zabrane gostovanje Delijama, što svakako dodatno pomaže i njihovim klubovima, jer je San Siro ogroman stadion, te bi prema reciprocitetu od pet odsto stadiona Zvezda dobila sektor od čak 4.000 navijača, a verovatno bi ih bilo i znatno više.

Italijani su se i u prošlosti pokazali kao poprilično loši u organizaciji utakmica visokog rizika, te smo svojevremeno videli očajnu organizaciju kada je Srbija gostovala u Đenovi 2010. godine, kada je došlo do nereda na tribinama, a potom i prekida utakmice, koja je kasnije registrovana rezultatom 3:0 u korist Italije.

Dodatni problem za Zvezdu, kako saznaje Telegraf je i to što je jedan od čelnika Fudbalskog saveza Italije visoko pozicioniran u UEFA, te i tu Italijani imaju priliku za lobiranje i sprečavanje navijača Zvezde da organizovano budu na San Siru.

Uprkos potencijalnoj zabrani, brojni navijači Crvene zvezde su već kupili ulaznice, a mnogi neće odustati od dolaska u Milano i po cenu zabrane.

Na Marakani rade na tome da Zvezda ipak ima podršku u Milanu i veruju da će Italijani na kraju doneti odluku da Zvezda može da ima navijače u ova dva gostovanje na San Siru.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA