Zvezda se pohvalila statistikom protiv Benfike: "Pokazali smo da nam je mesto u Ligi šampiona"

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 16

Crvena zvezda posle poraza od Benfike: Gorčinu gasi ukus ponosa

Fudbalski klub Crvena zvezda pohvalio se statističkim podacima posle utakmice sa Benfikom, gde je srpski šampion poražen rezultatom 2:1 na otvaranju Lige šampiona!

Golovi su ono što se broji na kraju, ali je činjenica da su crveno-beli praktično u svemu ostalom bio bolji kada je u pitanju statistika.

- Pokazala je Crvena zvezda sinoć da joj je mesto u Ligi šampiona, o čemu svedoče i statistički parametri koji govore da je rezultat na meču protiv Benfike mogao da ode i u druom smeru, jer je naš tim gotovo u svemu bio bolji. Falilo je fudbalerima našeg tima i sreće, i iskustva, i koncentracije, nema dileme, ali je utisak i da su golovi od Benfike jeftino primljeni, o čemu je govorio i šef stručnog štaba Vladan Milojević. Ako pogledamo statističke parametre, utakmica je daleko više pripala Zvezdi - stoji u tekstu crveno-belih koji su potom podelili te parametre:

Posed lopte: Zvezda (55 posto) - Benfika (45 posto)

Velike šanse: Zvezda (1) - Benfika (1)

Ukupno udaraca: Zvezda (15) - Benfika (10)

Udarci u okvir gola: Zvezda (3) - Benfika (3)

Korneri: Zvezda (7) - Benfika (1)

Dodavanja: Zvezda (384) - Benfika (299)

Dueli: Zvezda (37) - Benfika (37)

Driblinzi: Zvezda (16) - Benfika (8)

Jedini segmenti u kojima je Benfika bila bolja su oni defanzivni, što potvrđuje tezu da je Zvezda više napadala, a da su defanzivci portugalskog tima imali više posla. Tako je Benfika imala 18 startova, i 11 presečenih lopti -  na Zvezdinih 12, odnosno devet. Intervencija u kaznenom prostoru, Benfika je čak imala 32, a Zvezda 14.

Takođe, crveno-beli su se posle utakmkice oglasili i na društvenim mrežama.

- Iza nas je prva noć u ovosezonskom najelitnijem takmičenju Evrope. Ukus posle nje je gorak, zbog rezultata koji je ostao, ali tu gorčinu gasi ukus ponosa, jer smo još jednom videli fantastičnu atmosferu i najverniju publiku na svetu, o kojoj i danas pišu brojni mediji. Ona nam je nada za duele koji slede, vetar u leđa i podrška koja je našim momcima sada najpotrebnija, jer se već u ponedeljak igra 174. 'večiti derbi'! Idemo dalje!

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oldtajmer®

    20. septembar 2024 | 15:27

    Tolike godine sam mislio da je u sportu važna pobeda, a onda mi prvo Piksi a sada i Milojević objasniše da sam živeo u neznanju i da je ipak važnija statistika. Dobro je, mogao sam i da umrem a da to ne saznam.

  • Ma jača

    20. septembar 2024 | 15:51

    E jadnici cime se hvalite

  • Aca Niš

    20. septembar 2024 | 15:53

    Vama je mesto u Livadskoj ligi gde je glavni sudija Pavle Ilić, za bolje niste ! Ii gde može najveći sin naših naroda i narodnosti da vas finansira parama ovog naroda ! Pametnom dosta !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA