Fudbal FK Crvena zvezda FK Benfika UEFA Liga šampiona Foto: Mileta Mirčetić

Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona..."

 
 
 ≫ 
  • 11

Činjenice

  • Crvena zvezda je poražena od Benfike sa 2:1 u meču 1. kola Lige šampiona
  • Mogla je Zvezda ovde i do remija, ali je nedovoljno bilo 45 minuta za čudo
  • Dve greške Radeta Krunića su presudile
Najnovije
22:00

O večitom derbiju?

Da li je ovakva partija dovoljna za pobedu u večitom derbiju?

- Ta utakmica je drugačija, domaće prvenstvo, imamo vremena i videćemo.

21:59

"Mi nismo ovde da igramo polufinale ili finale Lige šampiona"

Koliko ovaj poraz menja u ambicijama, s obzirom na to da je došao na domaćem terenu i da idu dva gostovanja? Šansu za uspehe ste videli na Marakani pred punim stadionom?

- U ovom formatu i ovako pričatli... Nismo mi ekipa koja će ići da igra polufinale ili finale Lige šampiona, treba biti realan u celoj toj priči. Ono što je za nas je jako bitno i što sam rekao pre ove konferencije i reći ću i sad. Možda su prethodni porazi su teže padali jer nismo imali neku igru. Nije to ono što sam želeo. Ali, ja hoću da vidimo ovakav tim. Neka grešimo, nije sporno. Ima puno stvari koje na bazi ovog izdanja treba da popravimo. Puno puta se dešava na ovom nivou, protiv jedne Benfike, ali smo mi odigrali mušku utakmicu na našem stadionu pred našim navijačima. Moj lični utisak je da smo odigrali kvalitetnu i dobru utakmicu.

- Jeste negativan rezultat, to me i čini ponosnim jer su igrači dali sve od sebe i trudili su se da daju sve od sebe. To je formula koju treba raditi i to je stil koji treba negovati. Nekad ćemo igrati protiv jačeg protivnika, pa nećemo uspeti da prikažemo šta smo primetili. Ovu utakmicu smo zatvorili, dolazi sledeća utakmica. Videćemo šta će da bude, na kraju ćemo podvući gde ćemo da budemo. Ja sam i dan danas ponosan da smo tu i da smo uspeli da dovedemo renomirane timove ovde, nije lako. Daćemo sve od sebe da igramo dobro i da pružimo dobre partije.

21:56

"Naš posao je da nalazimo rešenja..."

Koliko će Zvezda moći bolje od ovoga večeras, da li će u narednim mečevima biti i bolja nego danas u drugom poluvremenu?

- Ne mogu da pretpostavim da li će ili neće. Mi smo se opredelili da odigramo jednu utakmicu, imali smo plan i pripremali smo utakmicu. Do sledeće utakmice imamo vremena, svaki dan koji smo zajedno će značiti više. Bilo je slično i sa Bodeom. Znači dosta treniranje, ono što me više brine je da u ovakvim trenucima nemamo vremena za trening, već oporavak igrača. Znate kako, to je moj posao, to je naš posao jer moramo da pronalazimo rešenja i nadam se da ćemo ih naći.

21:55

"Igrači ne žele da greše, ali..."

Greške... Kako ste se osećali kad igrači greši kad to rade na terenu a ne treba ni na treningu?

- Kako mislite da bi trebalo da se osećam? Pazite, ja nisam od trenera nikad upirao prst u nekoga. Svaki put i kad gol dodate, to je gol koji je rad celog tima. Tako možete uvek da dođete i vidite zašto se nekad tako desilo. Niko nije želeo tako to da radi. Fudbal je igra grešaka, pad koncentracije... Jako je teško u ovim situacijama da se ovakve ekipe na ovom nivou igrate protiv ovakvog protivnika i primate ovakve golove. Kao što se u košarci kaže, pravi faul i neka ne budu laki poeni. Tako i ovde, ne smete da primate golove na lak način, ali smo primili i idemo dalje.

Na koji način ste podigli ekipu u drugom poluvremenu?

- Nema tu neki način ili nenačin. Igrači jasno znaju stvari koje treba da rade i jednostavno ako sam ljut to je ono da im kažem da ne rade ono što se od njih traži. Samo smo nastavili da radimo kao i do tada. Hajde da kažemo da je Benfika u tim nekim trenucima došla do kontrole gde smo mi kasnili i onog trenutka gde smo imali i želeli da kontrolišemo igru, gubili smo loptu. Tu uđe konfuzija, dok smo se snašli. U drugom poluvremenu je sve to bilo mnogo, mnogo bolje.

21:52

"Ne deluje mi dobro Mimović... Nisam optimista"

Situacija sa Mimovićem?

- Plašim se da nije dobra situacija, ali još ne znam... Problem je u stopalu. Otišao je na snimanje, dobićete informaciju.

Mali osvrt na taj trenutak, tada je Zvezda bila bolja. Napadali ste...

- Sigurno je da Mimović igra dobro, pun je samopouzdanja, sve najbolje mu želim ali dešavaju se takve stvari. Dešavaju se ovakve povrede, hajde da kažemo da ne slutim, ali nisam ni veliki optimista. Videćemo.

21:51

"Vi znate da mi nemamo bekove"

Da li možete prokomentarišete zašto je Dalsio ušao umesto Mimovića i kakav je Elšnik na poziciji levog beka?

- Za vašu informaciju pošto znam da ćete, Drkušić je imao povredu na treningu i nije uspeo da se zaleči. Kao i Radonjić, odmah da kažem jer vidim da... Vi ste novinari, pa bi trebalo da znate što se tiče Radonjića da je povređen i nespreman. Trebaće njemu dosta da se pripremi da bi nam pomogao. S druge strane, da li je trebalo Dalsio, ne vidim da je odigrao spektakularno loše da bi se pričalo. On je kvalitetan igrač, opet sa jedne strane ući bez da si zagrejan. Imali smo problem, tačno je da sam kasnio... Možda i nisam kasnio, u razmišljanju sa stručnom štabu sam razmišljao šta da radimo jer je izgubljen Mimović što nije bilo očekivano. Imali smo i problem sa Seolom. Pretumbali smo. Mi nemamo bekove, vi to znate. Rodić je povređen, devijacija nosa i povreda koju treba da zaleči. To je bilo iznuđeno, ali je Elšnik odradio pravi posao i odigrao je dobro i ne vidim da smo imali problem.

- Nije Benfika pravila probleme, sem udarca sa 20-ak metara, nisu imali šansu, nismo imali problem. Vrlo lako smo dolazili do 20-30 metara, igrali su u dobrom bloku. Rešavali su takve situacije, tako da... To bi bilo to.

21:48

"Ovakve greške ne smeju da se događaju, ovo je Liga šampiona, ali..."

Žalite li za boljim rezultatom, bila je šansa u finišu da se dođe do boda i moj utisak je da Zvezda nije bila inferiorna, bila je ravnopravna i izgubila je zbog grešaka, nespremnosti nekih igrača? Osvrt na prvo poluvreme.

- Dali ste mnogo odgovora u samom pitanju. Utakmica je sasvim drugačija kad je rezultat egal, mogli smo hrabrije da uđemo. Pojedini igrači da uđu, bili smo smušeniji. Opet je Benfika jedan dobar tim, držali smo se plana koji smo hteli, hteli smo da imamo visok pritisak, da stiskamo... Mislim da je nesigurnost došla zbog toga što je par lopti i faulova odlazili kod njih. To je ona uigranost koju nemamo. Da još igrači treba neka sinergija, vreme, ti tandemi da mogu da znaju u svakom trenutku gde se koji igrač nalazi na terenu. Složiće se. Da li je žal? Možda smo zaslužili nešto više od ove utakmice, ono što je generalno je da smo ta dva gola primili na ovom nivou, a uopšte i u fudbalu, to ne smete na treningu, kamoli na ovakvim utakmicama. Nažalost, probali smo da se vratimo. Dobra je bila reakcija igrača, osvajali smo te prostore, ali klasa njihovih igrača. Njihova dva štopera su čistila sve, tako da eto... Možda da smo dali taj prvi gol ranije, da smo imali još vremena, pa uz neku energiju. Šta da radimo, to je Liga šampiona, ovakve greške ne smeju da se događaju, idemo dalje.

21:45

Stigao Milojević!

Evo ga trener Zvezde

21:38

Sada čekamo Milojevića...

Gotov je trener Benfike i sledi Vladan Milojević, koji bi trebalo da dođe svakog trenutka.

21:37

O Besteu i tome da li će igrati

Da li mislite da može da da još golova (Beste)?

- On nam je pomogao da sklopimo ekipu, nema to igrao za Šmita ili Bruna Laža. Oni će imati svoje minute u ekipi, Beste je imao dobar početak u klubu, danas je imao priliku da igra još nekoliko minuta u Ligi šampiona. Neki igrači svojom strukturom ne prilagođavaju se tako lako iz dana u dan, moraju da imaju iskustva u inostranstvu i da imaju puno treninga da bi došli na jedno mesto da bi imali iskustvo kao ovo. Čak i mi kao navijači, moramo da hsvatimo. Igrač kad stigne u klub mora da se prilagodi, da shvati kako funkcioniše sve. Nekima je to teže. Neki produže ugovor i tako pomognu ekipi.

Bruno Laž Foto: Telegraf
21:35

"Ovo je samo još jedna pobeda"

Pričali ste o atmosferi u Beogradu, stvarno Zvezda uspeva jako dobro da vlada ovim abijentom, ali ima 16 pobeda i dva nerešena, a sada je Benfika pobedila, šta se dalje

- Ovo je za nas samo još jedna pobeda, ono što je novitet da ćemo analizirati. Ono što sam znao unapred, primenio sam da bismo pobedili. To je bio ambijent, oni su stvorili lepu atmosferu, kako njihovi tako i naši. I to će se zabeležiti kao još jedna pobeda, za nas je to još jedna mala pobeda. Mi smo mirni, pobedili smo Santa Klaru, sad smo fokusirani na sledeću utakmicu.

21:33

"Važno je da svi znaju šta se od njih očekuje"

Šta se desilo sa Bahom

- O tom pitanju nemam informaciju. Što se tiče o komunikaciji, mi imamo mnogo toga u toku igre. Važno je da svi znaju šta se očekuje od njih, kada sam na kraju pričao sa pritiskom koji se dešava na terenu, sa naše desne strane, da ne dozvole igru jedan na jedan.

21:32

"Imamo još puno da radimo"

Pobedili ste sa 2:0, da li je ekipa malo zaspala posle tog drugog gola?

- Početak ovog pitanja me vodi da kažem da treba mnogo rada da bi došli do pobede. Jedna stvar koja je uticala su bile zamene u toku igre. Prvo smo napravili jednu, pa drugu promenu. Od 60-og minuta pa nadalje, to smo morali da uradimo, da bi kontrolisali igru. Pokušali smo da osvojimo poene, da za kraj napravimo još jednu izmenu. Igračima u odbrani i jedni protiv drugih u tom susretu, uspeli smo da završimo sa svim tim zamenama i da nam to pomogne da dobijemo slobodu sa Di Marijom, pokušali smo da damo i treći gol. Zatvorili smo igru sa nekim zamenama. Uspeli smo da održimo dinamiku pobedu, imamo puno da radimo.

21:29

"Važna je samo pobeda"

Koja je važnost ove pobede?

- Ova pobeda je odlučujuća, ali više je bio ambijent koji smo doneli sa sobom sa prošle utakmice i to samopouzdanje da ekiap uđe u ovu igru. Nevezano za ambijent na stadionu, koji je bio veoma važan. Ušli smo sa svojom ličnošću i našli smo prostor sa prvim golom. Naravno, kasnije su se dogodile i druge stvari u toku utakmice, to su zamene, nismo planirali ulazak Fredrika u prvom delu. Ali, najvažnije je taj ulazak u igru kojim smo krenuli ovaj novi format sa tri poena i dobili smo pobedu, još jednu nakon one u šampionatu, uspeli smo da se održimo na zemlji. Poruka je ona koju sam dao igračima. Naš fokus se poboljšava i već se pripremamo za narednu utakmicu.

21:27

Stigao je Bruno Laž

Evo trenera Benfike!

21:22

Prvi će verovatno izaći Bruno Laž na ovu konferenciju

Kako protokol nalaže, prvi će izaći trener Benfike Bruno Laž.

Ukoliko ne dođe do nekih promena.

21:20

Dobro došli!

Gotova je utakmica, Zvezda je poražena sa 2:1 od Benfike.

Sada čekamo trenere obe ekipe za konferenciju.

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile PFC

    19. septembar 2024 | 22:42

    Ovaj ima istu priču kao Stanoje, i isto samo ovde može da glumi trenera. Neka mu neko kaže da zvezda trenutno može da napravi tri tima po 11 igrača veoma skupih i kvalitetnih. Da su sa budžetom dostigli prosečne ekipe iz Bundeslige. Milson, Duarte, onaj Koreanac, Drkušić iz Zenita, onaj drugi Slovenac reprezentativac, Radonjić, ovaj hvaljeni Krunić, Puma... Iz prošlih prelaznih rokova Glazer, Šerif, Djiga, Hvang.... još stariji Kanga, Ivanić iz Bate Borisova koji je igrao ligu šampiona. Ovaj tim se pravi pet godina, svake naredne je dupliran budžet, a ti sad pričaš kako eto siromašna zvezda ne može bolje. Od Glimita si ti trebao da primiš 5 u Norveškoj. A , igrači ti samo dižu ruke, samo traže penale, naviknuti na neke drugačije tretmane.

  • Neno pv

    19. septembar 2024 | 23:10

    Ti si ozbiljan prevarant od trenera koji moze samo da radi u Vucicevoj Srbiji gde je svaki drugi sudija Pavle Ilic,Novak Simovic i ostali prevaranti i lopovi.Nigde nisi ostao duze od 3 mjeseca i ti pricas o taktici i fudbalu. E zato ne mozemo nikoga da pobijedimo.

  • 5

    19. septembar 2024 | 23:18

    MARŠ BRE IZ ZVEZDE, POLUPISMENI PRODAVČE MAGLE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA