Osvajao titule sa Zvezdom i Benfikom, sada je došao na Marakanu da bodri crveno-bele u Ligi šampiona

 
S. G.
M. M.
S. G. M. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Fudbaleri Crvene zvezde igraju sa Benfikom od 18.45 meč prvog kola Lige šampiona na stadionu "Rajko Mitić", a pred sam početak na stadio je došao i proslavljeni stučnjak Zoran Filipović.

Tokom karijere Filipović je bio i igrač i trener Benfike, ali i Crvene zvezde i dobro je upućen u dešavanja dva kluba.

Zoran FIlipović+ Foto: Telegraf.rs

Takođe, pre meča, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde  dao je intervju za portugalske medije, gde je govorio o narednom meču crveno-belih protiv Benfike u okviru 1. kola Lige šampiona!

Interesovalo je Portugalce i sve o čuvenom tuenlu, odnodno da li su on i atmosfera na stadionu prednost za domaćina.

- Da, tunel i prepun stadion. Navijači Crvene zvezde zaista navijaju za tim, ceo stadion, atmosfera je teška i ima uticaja na protivnike. Benfika će, kao i ostali protivnici, naići na napeto i teško okruženje, ali dobro za fudbal. Biće mnogo drugačije od igranja kod kuće, u Lisabonu, da vidimo kako će se igrači ponašati. Ali, verujem da su fudbaleri Benfike navikli na teške uslove, reagujući na situacije teškoća i pritiska. Moraju da pokažu karakter i ličnost - rekao je Filipović i dodao:

- Siguran sam da će biti teško za Benfiku, s obzirom na okruženje, ali i kvalitet Crvene zvezde. Benfika, međutim, uvek mora da pobeđuje. Biće to druga utakmica trenera Bruna Laža. Benfika mora da pobeđuje i u Ligi šampiona, sa finansijskog aspekta i šire. To je veliki klub i svaki igrač uvek mora da pruži sve od sebe da pobedi, ali i protivnici imaju veću motivaciju kada se suoče sa Benfikom. Na meču sa Santa Klarom, ekipa je primila gol veoma rano, ali je pokazala karakter, igrači su mnogo trčali, Benfika je igrala ofanzivan fudbal i zasluženo je dobila meč. Postigli su četiri gola, a mogli su i da pobede ubedljvije. Verujem da je za Benfiku bilo važno da pobedi u ovoj utakmici, pošto je uklonila pritisak koji je okruživao klub poslednjih nedelja, pretpostavljam da je samopouzdanje poraslo.

(Telegraf.rs)

Video: Deo navijača Benfike stigao je na staidion "Rajko Mitić"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA