Evo koliko vrede igrači Zvezde i Benfike: Razlika u ceni igrača dva tima je neverovatna

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Fudbaleri Crvene zvezde od 18. 45 minuta dočekuju ekipu Benfike u meču 1. kola grupne faze Lige šampiona.

Ovo će biti i prvi meč za crveno-bele po novom formatu elitnog takmičenja, a osim toga, ući će i u istoriju elitnog takmičenja kao prvi meč koji će se u novom formatu igrati četvrtkom.

Crveno-beli igraju sa, na papiru, favorizovanim rivalom. Naime, ako pogledamo vrednost tima prema podacima sa Transfermarkta, portugalski klub ubedljivo pobeđuje, s obzirom na to da ima procenjenu vrednost od 329 miliona evra, u poređenju sa 72 miliona evra koliko vredi srpski klub.  Ukupna razlika iznosi 257 miliona evra.

Izabranici bruna Laža završili su prelazni rok sa pozitivnim saldom od 89,4 miliona evra, rezultat 143 miliona evra ostvarenih u prodajama, naspram 53,5 miliona evra potrošenih na pojačanja.

Prodaja Žoaa Nevesa u Pari Sen Žermen za 60 miliona evra doprinela je ovom bilansu, dok se u suprotnom pravcu ističe dolazak Grka Vangelisa Pavlidisa iz AZ Alkmara za 18 miliona evra. Kada je reč o individualnoj vrednosti u ekipi, centralni bek Antonio Silva se izdvaja sa 45 miliona evra.

Aktuelni srpski šampioni i Superlige takođe su imali pozitivan letnji prelazni rok od sedam miliona evra, sa 25 miliona evra ostvarenih u prodajama i 17,5 miliona evra potrošenih na pojačanja. Među pojačanjima su i dva igrača iz portugalske lige, i to, Bruno Duarte iz Farensea i Hoze Luis Rodrigez iz Famalikaa. Kongoanski desni krilni igrač Silas je najvredniji igrač u timu, sa tržišnom vrednošću od 10 miliona evra.

Naravno, jedno su brojke, a drugo je stanje na terenu. Crveno-beli su često umeli da iznenade favorite, što meč protiv Liverpula i golovi Pavkova potvrđuje. Navijači i ovog četvrtka priželjkuju sličan ishod.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA