Glazer do detalja opisao kako je primio gol iz slobodnog udarca: "Video sam loptu kasno..."

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 2

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Benfike u meču 1. kola grupne faze Lige šampiona sa 2:1.

Posle meča, svoje utiske je izneo i golman crveno-belih Omri Glazer.

- Malo sam razočaran. Mislim da su svi u timu, i igrači i stručni štab. Nismo dobro započeli utakmicu. Primili smo dva gola iz naših grešaka. Nije da je Benfika uradila nešto posebno. Mislim da smo nakon drugog gola počeli da kontrolišemo teren i da verujemo u sebe. Stvorili smo šanse, ne mnogo, ali smo kontrolisali igru. Imali smo dosta polušansi i na kraju smo postigli gol. Nije nam mnogo nedostajalo da postignemo drugi gol i uzmemo bod. Ali razočarani smo, posebno zato što želimo da pobeđujemo i osvajamo bodove. Mislim da smo danas pokazali svima da smo zaista konkurentan tim koji može da igra na ovom nivou u Ligi šampiona. Ovo je jedan od najboljih timova u Evropi. Iz ove utakmice crpimo samopouzdanje i idemo dalje.

Video: Glazer do detalja opisao kako je primio gol iz slobodnog udarca: Video sam loptu kasno...

Novinare je posle meča zanimalo i otkud tako loš početak.

- Mislim da nismo loše započeli. Imali smo malu grešku dok smo pomerali loptu. U ostatku odbrane imali smo problema da zaustavimo kontranapad. Prvi gol je došao iz kontranapada, a drugi iz slobodnog udarca, ali kao da je prošlo četiri sata pre nego što je izveden. Mislim da smo izgubili dve ili tri lopte u našem šesnaestercu, ali to se dešava. To je deo fudbala. Želimo da pomeramo loptu i da kontrolišemo igru.

Ne želimo samo da se povlačimo, pa se ponekad dogodi mala greška kada pomeramo loptu, što može stvoriti šanse za protivnika. Mislim da smo posle toga počeli da verujemo u sebe, pokazali smo karakter i pokušali da se vratimo u igru. Na kraju nije bilo dovoljno, ali kao što sam rekao, stekli smo samopouzdanje iz ove utakmice.

Potom, Glazer je opisao i gol koji je primio iz slobodnog udarca.

- Ne volim da analiziram odmah posle utakmice jer nisam video loptu. Mislim da sam mogao da odbranim, želim da odbranim svaku loptu i verujem u svoj kvalitet. Još uvek nisam video snimak, ali bio je to dobar slobodan udarac. Možda sam mogao da reagujem, ali nisam video loptu na vreme. Video sam je kasno, pa nisam imao vremena, ali učimo iz svega. To je deo fudbala, posebno za golmane. Nekada imate odlične utakmice i branite teške lopte, a ponekad primite gol iako možda možete da ga odbranite. Kao što sam rekao, iz ove utakmice dobijamo samopouzdanje i idemo dalje.

Fudbal FK Crvena zvezda FK Benfika UEFA Liga šampiona Foto: Mileta Mirčetić

Izraelski čuvar mreže je upitan i za stvari koje bi promenio z anaredne mečeve.

- Kao što sam rekao, statistika je jedan deo, a ono što se vidi na terenu je drugi. Posle drugog gola smo preuzeli kontrolu nad igrom. Kontrolisali smo ostatak 60, možda čak i 65 minuta igre.

Nismo stvorili mnogo šansi, ali smo kontrolisali posed. Dobro smo gradili napade i stvorili nekoliko prilika. Stekli smo samopouzdanje jer je ovo bila prva utakmica u Ligi šampiona. Dobijamo pohvale, ali želimo bodove. Posebno kod kuće, mislim da možemo pobediti svaki tim. Danas je atmosfera bila neverovatna. Želim da se zahvalim svim navijačima koji su došli da nas podrže.

Pokazali smo im da smo dobar tim. Radujemo se budućnosti.

Uporedio je Glazer situaciju u timu sa prošlom godinom.

Vidi, bio sam povređen skoro tri meseca. Ovo mi je druga utakmica. Dao sam sve od sebe da se brzo vratim. Pokušao sam da igram protiv Boda, ali nisam bio spreman. Gurao sam sebe, radio tokom pauze za reprezentaciju. Radio sam ludo svaki dan, dva treninga dnevno, da se vratim. Mislim da smo ove godine veoma dobri. Imamo mnogo igrača, mnogo kvalitetnih igrača. Na svakoj poziciji imamo po dva vrhunska igrača. Mislim da ćemo pokazati svima da možemo da se takmičimo u ovoj Ligi šampiona.

O prilagođavanju novih igrača...

Mislim da danas imamo nove igrače. Oni su deo tima. Nekada je potrebno vreme i moramo biti strpljivi. Takođe, iz svog iskustva mogu reći. Ovo mi je druga godina ovde. Jako sam srećan što sam ovde. Osećam se kao da je ovo moj dom. Prošle godine mi je trebalo vremena da se prilagodim. Ovo je novi tim, puno novih igrača. Ali mislim da imamo vrhunske igrače i da možemo da postignemo dobre rezultate ove sezone. Sledeća utakmica je pravi spektakl. Verovatno čak i važnija od ove.

-  Mi smo profesionalni igrači. Imamo vrhunski stručni štab koji će nas pripremiti. Prvo fizički, jer današnja utakmica nije bila laka. Ali, takođe, morate biti mentalno spremni. Svi znaju koliko je derbi važan. Posebno za ovaj klub, za ove navijače. Ovo je sve za nas. Mislim da nije potrebno mnogo reći da bismo bili spremni. Ako ne i najvažnija utakmica sezone. Tako da moramo biti spremni. I naravno, želimo da pobedimo.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači Benfike čekali da Delije odu da bi zapevalia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    19. septembar 2024 | 21:48

    Sjedi jedan

  • Deki

    19. septembar 2024 | 23:13

    Tragicno je ko dobija sansu i minute u ls, ako vec nemas nikakav imperativ da se boris sto rece trener Milojevic, onda zaista ne vidim razlog zasgo mali Gutesa ne dobije sansu umesto Glazera, sta to dalsio ima sto ne moze mali Knezevic, ako vec Spajic igra losu utakmicu tu je Lekovic, pa mali Maksimovic, minuti za Sremcevica, da ne pominjem sokantnu odluku da puste Radojevica.. I tako dalje i tako tuznije.. Dace Bog da i mi nekad dovedemo nekog ozbiljnog trenera koji ima igru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA