Omladinci Crvene zvezde Foto: crvenazvezdafk/facebook

Zvezdini omladinci porazom otvorili LŠ, jedna stvar mora da brine sve na Marakani

 
M. M.
M. M.
 
 ≫ 
  • 7

Omladinci Crvene zvezde, predvođeni sa klupe nekadašnjim kapitenom prvog tima Nenadom Milijašem, porazom od Benfike započeli su ovogodišnje takmičenje u Ligi šampiona za mlade - 2:1 (1:0)!

Junak trijumfa portugalskog tima bio je dvostruki strelac Gustavo Varela (13. i 51.), dok je gol za Zvezdu postigao Andrija Maksimović u 57. minutu. Ono što je važno napomenuti kada je u pitanju srpski klub jeste to da mi rezultat bio i te kako nepovoljniji da golman Vuk Draškić nije činio čuda na gol.

Poraz kao poraz, uvek je neugodan, ali ono što najviše zabrinjava jeste činjenica da su crveno-beli bili inferiorni u odnosu na rivala - iako su u startnoj postavi imali nekoliko igrača koji nastupaju u seniorskom fudbalu.

Tu, pre svega, mislimo na Jovana Šljivića (nosio kapitensku traku), Lazara Jovanovića i Uroša Sremčevića, kao i člana Grafičara Andrije Maksimovića koji je, doduše, postigao gol.. Kada se uzme u obzir i to da golman Draškić (bio je sjajan) i defanzivac Roganović treniraju sa prvim timom, da da Benfika ima samo jednog koji je povremeno sa seniorima, jasno pokazuje gorući problem srpskog šampiona.

Omladinci Crvene zvezde Foto: crvenazvezdafk/facebook

Otuda se i postavlja pitanje da li je uopšte potrebno "povlačiti" neke momke iz seniorskog fudbala kako bi pomogli svojoj generaciji, jer se otvara dilema same motivacije. Takođe, zbog njih su neki momci koji igraju standardno tokom cele sezone izgubili mesto u startnih 11.

Benfika je već u uvodna tri minuta dva puta zapretila Draškiću koji je potom u 6. minutu dva puta spasio crveno-bele. Jedan od tih udaraca je definitivno bio zicer za goste.

To je očigledno bio uvod za ono što se desilo u 13. minutu, kada je Zvezda izgubila loptu na sredini terena, Tome je sjajno uposlio Varelu, a ovom nije bilo teško da ubaci loptu u mrežu - 1:0.

Zvezda je svoju najbolju priliku imala u 5. minutu. Đurić je jednu loptu pokupio glavom, pokušao da lobuje golmana Benfike, da bi pogodio spoljni deo prečke. Kostov i Jovanović su sredinom prvog dela donekle podigli malobrojnu publiku (ulaznice nisu bile u prodaji), ali...

Sudeći prema kadrovima sa stadiona podno južne tribine Marakane, kada je kamera uhvatila povratak igrača na teren, činilo se da je Milijaš obavio ozbiljan razgovor sa svojim igračima. Na kraju, samo se činilo jer je Varela u 51. minutu duplirao prednost gostiju. Sjajno je Santoš centrirao sa desne strane, dok je "devetki" portugalskog tima bilo potrebno da se samo pokloni i ispred Roganovića poentira - 2:0.

Maksimović, kojiima nadimak Zvezdin Mesi, pokazao je u 57. minutu zašto je bio najagilniji igrač crveno-belih na ovom meču. Jednu odbijenu loptu sjajno je pokupio u kaznenom prostoru i prevario je golmana Benfike.

Taj pogodak Maksimovića kao da je malo razdrmao crveno-bele koji su u narednih nekoliko minuta imali terensku inicijativu.

Milijaš je u tim trenucima morao i da menja. Ranković i Damjanović (ima samo 16 godina) su zamenili Jovanovića i Sremčevića koji su bili slabije karike tih seniorskih igrača.

A onda je usledila najbolja prilikaza Zvezdu u nastavku. Golman Benfike Voitinovičijus je pogrešio, Kostov je pokušao da ga lobuje, ali je loše zahvatio loptu koja je ipak završila u rukama Litvanca.

Omladinci Crvene zvezde Foto: crvenazvezdafk/facebook

Varela je u 78. mogao da kompletira het-trik, bila je to izgledna situacija kod šuta sa distance koji je završio pored gola.

Draškić je u 80. ponovo bio heroj Zvezde posle kornera Benfike. Uzalud su sa klupe crveno-belih vikali i tražili dobar skok, jer su gosti imali dve prilike iz te akcije koje je golman Zvezde neutralizovao.

Na kraju, rezultat se nije menjao i Zvezda će svoje prve bodove probati da traži protiv Intera za 14 dana. Mada je mogao, jer je Ranković u 96. hvatao volej iz kornera koji je otišao pored gola.

Najnovije
12:44

Crvena zvezda - Benfika 1:2 (0:1)

(Maksimović 57 - Varela 13, 51)

Crvena zvezda: Draškić, Stojković, Milosavljević, Roganović, Đurić (Markočević 84), Maksimović, Kostov, Gaštarov (Ilić 46), Šljivić, Jovanović (Ranković 65), Sremčević (Damjanović 72).

Benfika: Voitinovičijus, Santos (Peiksoto 84), Oliveira, Fonseka (Rui Silva 67), Gaspar, Moreira (Gomeš 67), Fereira, Freitas, Tome (Martins 84), Rego, Varela.

14:56

KRAJ! Poraz Zvezde na startu LŠ

Benfika je zasluženo slavila rezultatom 2:1. Varela je bio dvostruki strelac, dok je Andrija Maksimović pogađao za Zvezdu.

14:45

85' Opet Draškić čuva Zvezdu

Bravure mladog Vuka Draškića na golu crveno-belih.

14:41

801 Draškić je spasio Zvezdu

Odlične intervencije golmana crveno-belih posle kornera Benfike. Najpre je zaustavio udarac glavom, a ond ai odbitak nogom.

14:34

73' Velika grepka golmana Benfike

Uf, moglo je lako da bude 2:2. Golman Benfike Voitinovičijus je pogrešio, Kostov je pokušao da ga lobuje, ali je loše zahvatio loptu koja je ipak završila u rukama Litvanca.

14:31

72' Mogla je Benfika da "zatvori" meč

Dobra prilika za Tomea. Pobegao je po levoj strani, ali je šutirao preko gola posle driblinga.

14:24

64' Terenska inicijativa Zvezde

Gol Maksimovića podigao je samopouzdanje domaćeg tima koji drži loptu u nogama i traži taj završni pas.

14:17

57' GOLLL! Zvezda je smanjila rezultat

Vraća se Zvezda u igru, Maksimović je strelac posle jedne odbijene lopte u kaznenom prostoru.

14:10

51' GOLLL! Benfika je duplirala prednost i vodi sa 2:0

Opet je Varela strelac, Santoš je ovoga puta ubacio sa desne strane.

14:05

46' Počelo je drugo poluvreme!

Umesto Gaštarova na terenu je Uroš Ilić. To je jedina promena na pauzi.

13:47

45' KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

Kratak rezime: Benfika je bila bolji tim, imala je više prilika i zasluženo vodi od 13. minuta golom Varele. S druge strane, crveno-beli su samo uspeli jednom da priprete i pogode spoljni deo prečke.

13:41

40' Žuti karton za Roganovića

Oštar start igrača Zvezde, izuo je s leđa Moreiru. Zaslužen karton za defanzivca crveno-belih.

13:38

37' Prvi korner za Zvezdu

I to jasno govori koliko je Zvezda impotentna u napadu, a ni ovaj korner Šljivića ništa nije doneo.

13:32

31' Budi se Zvezda, dobra akcija

Dobar dribling Jovanovića na levoj strani, centaršut u sredu, ali je Maksimović malo zakasnio. Doduše, i samo ubacivanje je bilo nešto jače. Ipak - dobra ideja Jovanovića.

13:29

26' Konačno šut igrača Zvezde

Kostov je probao sa 20 i kusur metara, ali je bio neprecizan. Nije golman Benfike morao ni da se proteže.

13:22

21' Žuti karton za Gašpara

Oštar start igrača Benfike, ali centaršut Kostova sa desne strane je bio loš.

13:20

Izveštač Telegrafa sa Marakane: Benfika pravi probleme preko krila!

- Definitivno je Benfika ta koja je bolje ušla u ovaj meč, i ekipa koja deluje konkretnije, bar u ovih uvodnih petnaestak minuta. Pokušavaju Portugalci da probiju najviše preko krilnih igrača, a onda i najisturenijeg Varele, dok je Zvezda zapretila jednom, i to onda kada su pogodili prečku - opažanje je našeg Stefana Jocića sa lica mesta, za igru u uvodnih 15 minuta.

13:14

13' Zvezda gubi od Benfike - 0:1

GOLLL! Zvezda gubi od Benfike. Strelac je Varela, nakon greške igrača crveno-belih na sredini i asistencije Tomea.

13:07

6' Zicer za Benfiku!

Draškić je spasio gol Zvezde i zaustavio je zicer jednog igrača Benfike. Potom je i posle kornera Benfike sjajno reagovao i sačuvao mrežu posle udarca Rega.

13:06

5' Zvezda pogađa prečku!

Dobra akcija Zvezde, nekoliko sjajnih poteza Šljivića, da bi psole jednog centaršuta Đurić pogodio prečku glavom. Doduše, sa spoljne strane.

13:04

3' Već dva šuta igrača Benfike

Portugalci su bolje ušli u meč. Nakon što je Tome u prvom napadu pripretio, sada je i Žoao Rebo tukao iznad gola sa nekih 13-14 metara.

13:00

1' Počela je utakmica!

Izabranici Nenada Milijaša jure prve bodove u ovogodišnjem izdanju LŠ, na ruku im ide to što se bolje snalaze na veštačkoj travi na kojoj igraju i treniraju. Obe ekipe igraju u formaciji 4-3-3.

12:41

Dobrodošli u live blog

Dobar dan i dobrodošli u live blog posvećen utakmici koju igraju omladinci FK Crvena zvezda - FK Benfika, na startu Lige šampiona za mlade.

Video: Navijači Benfike čekali da Delije odu da bi zapevalia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA