Sve o meču Zvezda - Benfika: Evo koja je startna postava i koliko miliona mogu da zarade crveno-beli

 
S. J.
S. J.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 16

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće od 18.45 ekipu Benfike, u okviru prvog kola ligaške faze Lige šampiona.

Aktuelni šampion Srbije u ovaj meč ne ulazi kao favorit, s obzirom na to da je, bar prema bukmejkerima ta uloga pripala Benfici.

Ipak, jasno je da i izabranici Vladana Milojevića i te kako imaju šta da pokažu, te nema sumnje da nas čeka zanimljiv okršaj na terenu.

Kada se igra i ko prenosi?

Susret Zvezde i Benfike zakazan je za 18.45 na stadionu "Rajko Mitić".

Direktan prenos ovog duela, obezbeđen je na dve televizije, te će tako meč moći da se gleda i na RTS-u 1, kao i na ArenaSport 1 Premium kanalu, dok ćete tekstualni prenos sa svim dešavanjima moći da pratite na Telegraf Sportu.

Ko sudi?

Engleski arbitar, Majkl Oliver deliće pravdu na meču srpskog šampiona i portugalskog kluba.

Njegovi pomoćnici biće Stjuart Bart i Den Kuk, dok je UEFA za četvrtog sudiju odredila Tonija Haringtona. U VAR sobi biće takođe Englezi Stjuart Atvel i Džared Džilet.

Majkl Oliver Foto: Profimedia

Zanimljivo, Oliver je već imao priliku da sudi Zvezdi, i to u revanšu protiv rumunskog Kluža, a tom prilikom, svirao je penal za crveno-bele u četvrtom minutu.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Izabranici Vladana Milojevića u ovaj susret ulaze nakon pobede protiv Napretka, sa 2:0 u okviru osmog kola Superlige Srbije. Crveno-beli su u nizu od tri vezane pobede u svim takmičenjima, a poslednji poraz doživeli su protiv Bode Glimta u Norveškoj, kada su izgubili sa 2:1. Nakon toga, slavili su protiv Bodea na Marakani sa 2:0, a potom i protiv Radničkog 1923 sa 1:0, i onda protiv Napretka.

Sa druge strane, Benfika je u nizu od četiri utakmice bez poraza, gde imaju tri pobede i jedan remi. U poslednjem duelu slavili su protiv Santa Klare sa 4:1, u okviru petog kola portugalskog šampionata. Prethodno je tim iz Lisabona upisao remi protiv Moreirenšea, a pre toga, slavili su protiv Estrelje i Kasa Pije sa 1:0, odnosno 3:o.

Od koga preti najveća opasnost?

"Udarna igla" Benfike ove sezone je momak koji se dovodio čak u vezu sa Zvezdom tokom prelaznog roka, grčki napadač Vangelis Pavlidis. Osim njega, u klub je stigao i Kerem Akturkoglu iz Galatasaraja, i već na svom debiju u dresu Benfike, turski fudbaler uspeo je da se upiše u strelce. Uz pomenutu dvojicu, tu je i "prekaljeni" Anhel Di Marija, koji se nakon nastupa za Real Madrida, Manester junajted, PSŽ i Juventus, vratio u Benfiku, a treba istaći da je protiv Santa Klare i on uspeo da pogodi mrežu.

Anhel Di Marija - FK Benfika Foto: Patricia DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia

Koliko Zvezda može da zaradi?

U slučaju pozitivnog rezultata, crveno-beli bi mogli da inkasiraju znajanu cifru, pošto je UEFA odredila bonuse za pobedu i remi.

Samim tim, za svaku pobedu u Ligi šampiona se dobija 3.000.000 evra, dok se za svaki remi, dobija 1.oo0.000 evropskih novčanica.

Šta kažu kladionice?

Benfika ulazi kao favorit u ovaj susret, ipak, kako se bliži meč, nešto manji nego pre nekoliko dana, a kvota na pobedu gosta iznosi oko 2.00.

Sa druge strane, za pobedu Zvezde, bukmejkeri su izdvojili kvotu koja varira od 3.70 do 4.10, dok je na remi kvota oko 3.70.

Očekivani sastavi

Crvena zvezda: Glazer - Mimović, Điga, Spajić, Seol - Elšnik, Krunić, Ivanić - Silas, Olajinka, Duarte.

Benfika: Trubin - Bah, Otamendi, Silva, Kareras - Bareiro, Florentino - Di Marija, Kokču, Akturkoglu - Pavlidis.

Reč trenera:

Vladan Milojević (Crvena zvezda):

- Ponosan sam na ovaj plasman u Ligu šampiona, to nam je bio cilj i uvek je teško kada idete iz kvalifikacija da se dočepate jednog ovako emintentnog takmičenja. Sa druge strane, nov je format, sa ovim jučerašnjim utakmicama svi se navikavamo na novu fudbalsku eru, zato sam ponosan što je Zvezda učesnik novog formata i nove ere evropskog fudbala.

Borili smo se za ovo, želeli smo da budemo sa najboljima i velika mi je čast da ćemo ugostiti ovako velike timove, a ne postoji ništa manji tim od ovih 36 ekipa koje učestvuju. Spremamo se kao i za svaku utakmicu. Rekao sam i igračima da treba da uživamo u ovakvim utakmicama, oni su doveli ove ekipe, ovo je veliki uspeh za jednu zemlju, nismo velika zemlja, da možemo ponosno da nosimo grb našeg kluba i grad Beograd, jer će svi koji budu došli moći da se uvere u lepotu našeg grada i predstavljamo Srbiju, zemlju na Balkanu koja će se takmičiti sa najboljima u Evropi. S obzirom na ekipe u Evropi da su najbolje na svetu, imaćemo prilike da uživamo svi, sa obavezama igrača na terenu, kao i sa navijačima na stadionu i kraj malih ekrana. da napravimo spektakl kakav samo mi znamo.

Vladan Milojević Foto: Telegraf.rs

Bruno Laž (Benfika):

- Što se tiče atmosfere, za nas kao ekipu treba, mi treba da znamo ono što će biti važno je kakva će biti naša ekipa, kakvi će biti naši navijači. Očekujemo puno podrške u ambijentu i očekujem da nas podrže. Naravno, ono što će učiniti da ekipa raste su utakmice i puno rada, naravno, treba nam puno vremena. Dinamika pobede je specifična, sutrašnju utakmicu ne možemo da gledamo na poslednju utakmicu, nego treba da nastavimo sa našim radom i dinamikom te pobede.

(Telegraf.rs)

Video: Zvezda odradila trening pred duel sa Befikom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    19. septembar 2024 | 11:08

    Smilja 0-5 Benfika . Biće ono " Udri smilju po fitilju " .

  • Cv

    19. septembar 2024 | 10:55

    Više mi se sviđa kako je igrao onaj tim na proleće. Ovaj tim bez Hvanga sad nece nista uraditi

  • Kizo

    19. septembar 2024 | 11:22

    Sve Srbin do Srbina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA