Piksi se pohvalio rečima selektora Španije: "Rekao mi je da su se igrači Srbije žrtvovali jedni za druge"

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 9

Dragan Stojković Piksi je nakon obaveza sa reprezentacijom Srbije u Ligi nacija posetio sastanak Tehničke komisije UEFA, koji se redovno održava sa selektorima i direktorima svih reprezentacija i u Berlinu učestvovao u analizi Evropskog prvenstva.

Satanku su između ostalih prisustvovali i Rafa Benitez, Fabio Kapelo, Dejvis Mojes, Ole Gunar Solskjer, Majkl O'Nil i mnoga druga velika imena, a Stojković je istakao šta je bila glavna tema.

- Dobili smo iscrpan izveštaj i video-analizu najvažnijih tehničko-taktičkih detalja koji su obeležili mečeve na završnom turniru u Nemačkoj. Sastanak je bio vrlo konstruktivan i svakako da je imalo mnogo toga da se čuje i zabeleži. Čuveni Irac Paki Boner govorio je o ulozi golmana u modernom fudbalu, koliko je važno da čitaju igru i predviđaju situacije. Mojes je pričao o odbrani, Rafa Benitez o veznom redu, Majkl O’Nil o napadačima - istakao je Piksi, dodavši da ga je šokirao podatak da na Euru nije postingut niti jedan gol iz slobodnih udaraca.

Osvrnuo se Stojković i na razgovor sa selektorom Španije, koja je osvojila titulu prvaka Evrope, ali i u Beogradu nedavno odigrala 0:0 protiv naše reprezentacije.

- Sa De La Fuenteom sam više pričao o njihovoj utakmici protiv Švajcarske. Kaže da su imali mnogo problema na teškom terenu, pogotovo u trenutku kada su ostali sa igračem manje. Morao je da vadi Jamala i Vilijamsa, da se orijentiše na odbranu svog gola i da iz kontri vreba priliku da zatvori utakmicu. Pohvalio je našu igru u Beogradu, to zajedništvo i činjenicu da su se igrači tokom svih 90 minuta žrtvovali jedni za druge - pohvalio se i selektor Srbije.

Istakao je Stojković i da mu je drago što je tu bio Arsen Venger, sa kojim uvek voli da razgovara.

- Svaki susret sa Vengerom izaziva posebne emocije. Sedeli smo sat vremena i razgovarali o mnogim temama, igri, sistemima… Složili smo se da je tehnika i dalje jedan od najvažnijih elemenata u fudbalu. Kada imaš igrača koji nema problema sa prijemom lopte, mnogo ti je lakše da razvijaš igru. Pogledajte Španiju, nemaju slabu kariku u timu, svi su fantastično potkovani tehničkim kvaliteitma i onda je protok lopte besprekoran. Zato i jesu evropski šampioni.

Govorio je Piksi i o novo mformatu UEFA takmičenja.

- Meni se dopada novi format Lige šampiona. Imate veći broj mečeva protiv atraktivnih rivala i više mogućnosti da dođete do željenog rezultata. Jasno je da će veliki opet voditi glavnu reč, ali ni mali nisu bez šansi. Sa tri pobede mogu da se nadaju proleću u Evropi. I ovim putem poželeo bih našim predstavnicima Crvenoj zvezdi i TSC mnogo uspeha na međunarodnoj sceni - zaključio je Piksi, uz saučešće porodici preminulog bivšeg fudbalera Salvatorea Skilaćija.

Na sastanku u Berlinu bio je i direktor reprezentacija Stevan Dika Stojanović.

(Telegraf.rs)

Video: Stojković: Nisam primetio nijednu ozbiljnu šansu Danske, a ni naš raspad sistema

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sima

    18. septembar 2024 | 17:05

    Sta ti rekao selektor danske?!

  • JaJovic

    18. septembar 2024 | 17:27

    Ma ti si bre komedijas jedan obican !Kao fudbaler-kapa dole,kao trener i pre svega covek-NULA!Egoista, nadobudan,pun sebe,sujetan,narcisoidan…

  • Dend

    18. septembar 2024 | 17:34

    Ovaj čovek je vrh tuge srpskog fudbala ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA