Blamaža i katastrofa Dinama u Minhenu: Bajern dao 9 golova Zagrepčanima i naneo im najteži poraz u istoriji

 
E. S.
E. S.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 5

Fudbaleri Bajerna iz Minhena demonstrirali su silu na otvaranju Lige šampiona i sa ubedljivih 9:2 naneli su Dinamu iz Zagreba najteži poraz u istoriji. Heroj večeri je Hari Kejn koji je bio raspoložen za igru i  postigao je četiri pogotka.

Najefikasniji meč večeri i totalna goleada viđena je na Alianc Areni u susretu dva tima, a rezultat je mogao da bude još nepovoljniji samo da još dva gola Nemaca nisu poništena. Da je ovakav ishod moguć videlo se i u poslednjem meču Bavaraca u Bundesligi, koji su dobili sa ubedljivih 6:1 protiv Kila. Na drugoj strani, Dinamo je poražen u domaćem prvenstvu sa 1:0 u derbiju od Hajduka, a ni protiv favorizovanog rivala nije mogao da dođe do pozitivnog rezultata.

Od starta susreta, Bavarci su nametnuli svoj ritam i brzo stigli do pogotka Gnabrija, koji je poništen odlukom VAR-a. Ipak, samo tri  minuta kasnije dosuđen je penal koji je realizovao Hari Kejn. Do poluvremena, precizan je bio Gereiro, posle odličnog dodavanja Musijale, a onda i Olise u 38. minutu za ubedljivih 3:0 na poluvremenu.

Potom, usledilo je buđenje gostiju iz Zagreba u nastavku. Tako, Petković je u 49. minutu smanjio na 3:1, a samo minut kasnije i Ogivara je pogodio za 3:2.

Ali,..

Umesto neizvesnog nastavka meča, na terenu je postojao samo jedan tim, Bajern. Izabranici Vensana Kompanija su se "razljutili" i opesdali gol protivnika.

Tako, u 57. minutu rezultat je povećao Kejn posle asistencije Gnabrija, a onda je još jedan gol, u 60. minutu  poništen posle VAR-a.

Od tog momenta, niszali su se golovi kao na traci. Tako, Olise je povisio rezultat na 5:2, Kejn je realizovao novi penal u 78. minutu, Sane je pogodio u 85. minutu za 8:2, a konačan rezultat postiže Goretska u sudijskoj nadoknadi za 9:2 i najteži poraz Dinama u istoriji.

(Telegraf.rs)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA