Zvezda i Dinamo Zagreb će voditi paklenu borbu u Ligi šampiona: Evo koji rezultat im predviđaju stručnjaci

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 9

Počinje nova sezona Lige šampiona, a kao i svake godine, brojni fudbalski analitičari bave se predviđanjima učinka klubova, a ono što je posebno zanimljivo navijačima u Srbiji i Hrvatskoj jeste analiza koja se odnosi na Crvenu zvezdu i Dinamo Zagreb.

Tako, tim stručnjaka 'Football Benchmark' razvio je model koji predviđa broj postignutih golova timova u svakoj utakmici faze Lige šampiona, zasnovan na tržišnoj vrednosti ekipa i uzimajući u obzir prednost domaćeg terena. Zanimljivo, shodno kriterijumima, predikcija je napravljena i za srpski tim, a rezultat je takav da će se voditi "Ljuta borba" sa ekipama poput Dinama iz Zagreba, Klub Briža, Štura, Sparte, kada je reč o krajnjoj poziciji na ukupnoj tabeli.

Naime, fudbalere Crvene zvezde ovog četvrtka očekuje prvi meč u Ligi šampiona, i to, protiv Benfike na stadionu "Rajko Mitić". Crveno - beli su među 36 učesnika ovogodišnjeg najelitnijeg fudbalskog takmičenja i vodiće borbu na svom terenuprotiv Benfike, Barselone, PSV Ajndhovena i Štutgarta, a gostovaće Interu, Milanu, Jang Bojsu i Monaku. Sa druge strane, Dinamo Zagreb igra prvi meč protiv Bajern Minhena, a igraće još sa Monakom, Salcburgom, Slovanom iz Bratislave, Borusijom Dortmund, Seltikom, Arsenalom, Milanom.

FK Crvena zvezda - FK Napredak Foto: MN Press/Marko Metlaš

Shodno analizi " 'Football Benchmark'-a, Zvezda će posle osam mečeva imati skor od 0 pobeda, tri nerešena rezultata i pet poraza, a gol razlika koja se predviđa crveno-belima jeste -8. Zanimljivo, identičan rezultat izne je i za Dinamo iz Zagreba, što ova dva tima stavlja na 31. i 32. poziciju, i to, sa 3 i 4 odsto šanse da se nađu među osam ekipa koje prolaze dalje.

Naravno, imajući u vidu rivalstvo dva tima, ostaje da se vidi da li će srpski i hrvatski tim uspeti da demantuju prognoze i ostvare bolji rezultat.

Sa druge strane, kada je reč o favoritima, na prvih osam pozicija se nalaze: Real Madrid, mančester Siti, Arsenal, Barselona, Bajern Minhen, Liverpul, PSŽ i bajer Leverkuzen.

Konačno, među 16 najboljih timova su još i : Borusija Dortmund, Aston Vila, Juventus, Atletiko Madrid, Inter, Lajpcig i Atalanta.

(Telegraf,rs)

Video: Vladan Milojević emotivno doživeo pobedu Zvezde: Pomenuo Boru Đorđevića i poslao jaku poruku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban šilja

    17. septembar 2024 | 20:08

    Videćemo, videćemo. Ko se zadnji smeje taj prolazi.❤️🤍❤️🤍❤️

  • Sarkazam?!?!?!?

    17. septembar 2024 | 20:51

    A jesu strucne analize, i ja bih poredjao prvih 16 ovako. Ali to je fudbal, da favoriti uvek pobedjuju bili bi bogati od kladionica.

  • Z

    17. septembar 2024 | 20:53

    Cz- Benfika 0:4.…..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA