Bio u Zvezdi prošle godine i uzeo duplu krunu, niko ga na ulici ne bi prepoznao, sada odaje tajne za Benfiku

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Nije njegov posao u Crvenoj zvezdi bio onaj od kog bi postao "vidljiv", uglavnom je "iza zavese" doprinosio uspehu kluba i pomogao u osvajanju duple krune, dok je danas insajder Portugalcima pred meč koji crveno-beli igraju protiv Benfike!

U pitanju je Žoze Kosta, nekadašnji analitičar Zvezde koji je bio u stručnom štabu Miloša Milojevića. Samim tim što nije bio u krupnom planu, teško da bi većina navijača prepoznali Kostu kada bi ga videli na ulici.

Ipak, on je na Marakani zvanično bio na 43 utakmice.

- Kada krećete da pratite i razumete fudbal, jedan od prvih timova za koje čujete jeste Crvena zvezda. Koliko je to veliki tim i koliko bogatu istoriju ima. Kada stignete ovde, počnete i da osećate istoriju - rekao je svojevremeno za sajt kluba, a onda je objasnio svoj posao:

- Radim kao analitičar, tako da je moj posao da pratim performanse tima. Najjače tačke. Kao i da sve to implementiramo u treninge. Bavim se i analizom protivnika. Sve to radim kako bih olakšao glavnom treneru. Moj posao sadrži mnogo informacija, a ja ih stavljam na raspolaganje treneru.

Danas, Kosta pokušava da objasni Portugalcima šta će Benfiku čekati u četvrtak (18.45) na Marakani.

- To je najjači tim poslednjih nekoliko godina. Navijači i ljudi u klubu veruju da je svaki protivnik na dohvat ruke - poručio je Kosta za "Rekord" i dotakao se tunela:

- Kada timovi čekaju u tunelu uz pratnju specijalne policije i pred navijačima... To izaziva poštovanje!

(Telegraf.rs)

Video: Oproštaj Crvene zvezde i navijača od Bore Đorđevića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA