Junak OFK Beograda Filip Stojilković: "Gol protiv Partizana najdraži u karijeri"

 
L. I.
L. I.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Fudbaleri OFK Beograda ostvarili su pobedu u okviru 8. kola Superlige Srbije, pošto su na stadionu "Kraljevica" u Zaječaru posle preokreta savladali Partizan rezultatom 3:2. Gol odluke postigao je napadač kluba sa Karaburme Filip Stojilković, koji je postigao gol u petom minutu nadoknade.

On je u svom izlaganju za Meridian Sport govorio o periodu u Darmštatu, igrama u Švajcarskoj gde je branio boje Siona i Araua...

- Nisam mogao da poželim bolji debi. Drago mi je zbog debitantskog gola, ali pre svega usled činjenice da smo savladali odličnog rivala. Pobeda je utoliko draža jer smo do nje stigli posle preokreta, u poslednjim sekundama meča - započeo je Stojilković, a onda nastavio:

- Iza mene je težak period i drago mi je da sam novo poglavlje otvorio na idealan način. Podrška saigrača mi je ulila dodatno samopouzdanje. Svi u klubu su mi pružili podršku, a osokoljen veropm u mene potrudio sam se da se odužim na pravi načuin. Iako sam gol postigao košarkaškim rečnikom uz zvuk sirene, do poslednje sekunde sam verovao da možemo do preokreta. Uvek imam stav da je kraj tek kada sudija odsvira što se ovaj put isplatilo. Bio sam svestan kada je Mituljikić poslao loptu da je prilika koju imam verovatno poslednja na utakmici, ali nisam zbog toga imao pritisak, asistencija je bila takva da je meni ostao lakši deo posla.

Filip Stojilković Foto: OFK Beograd

Pomenuti fudbaler se fudbalski afirmisao u omladinskom pogonu Hofenhajma, a u tom uzrastu uspeo je da zatrese mreže Mančester sitija i Real Madrida. Ipak, istakao je da mu je gol Partizanu najdraži u karijeri.

- Imao sam priliku da igram protiv najvećihg talenata možda trenutno najboljih klubova u Evropi i da postignem golove, ali pogodak protiv Partizana mi  je najdraži u karijeri. Ipak je ovo seniorski fudbal. Još draže mi je jer je pogodak doneo pobedu i što je ukrasio debi - rekao je Stojilković.

Za kraj je istakao da je posle meča sa crno-belima dobio čestitke.

- Stigao mi je niz poruka i zahvalan sam svima na lepim rečima. Nadam se da će biti još pregršt ovakvih trenutaka, ali s obzirom na to da je jučerašnji gol prvenac ima posebnu težinu i pšosvećujem ga majci Milici. Ostaje žal što se duel dva kluba iz Beograda nije igrao u prestonici, ali smo i pre početka sezone znali da nas očekuje selidba. Na nama je da razmišljamo o fudbalu, da motivisano radimo i trudimo se da u istom ritmu nastavimo i u utakmicama koje slede - završio je Stojilković.

(Telegraf.rs/Meridian Sport)

Video: Stanojević nikad kraći posle poraza od OFK Beograda: "Kakav sad derbi, ovo je za nas šokantno..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    16. septembar 2024 | 19:30

    I meni je isto drag i ako si ga ti dao

  • Ak47

    16. septembar 2024 | 21:47

    Bravo momci! Volim te Beograde Ofaleo o Leo ole oleee !!! 💙🤍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA