Dejvid Džejms za Telegraf: "Zaljubio sam se u Zvezdu, vratiću se na Marakanu! Dres Srbije sam sad kupio..."

 
 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 0

Kao jedan od najvećih klubova ikada, ekipa Liverpula ima navijače širom sveta. Dosta dobar deo njih se nalazi i u Srbiji, koja je imala priliku da ugosti i jednu legendu ovog kluba. Radi se o Dejvidu Džejmsu, koji je igrao i protiv Zvezde, a koji je stigao u Beograd u sklopu akcije Karlsberga koji je takođe neka vrsta zaštitnog znaka ekipe sa Enfild Rouda, jer su zajedno već duže od 30 godina.

Dejvid Džejms je doslovno živa legenda devedesetih godina, kada je branio za Votford i Liverpul, te Aston Vilu, da bi i početkom 2000-ih bio neizostavni deo selekcije Engleske, kao i ekipa u Premijer ligi.

Može se pohvaliti i sjajnom karijerom na Ostrvu, branio je za gorenavedene Votford, Liverpul, Aston Vilu, te za Vest Hem, Mančester siti, Portsmut, Bristol Siti, Bormut, da bi onda imao i "izlete" u vidu IBV-a sa Islanda, te Kerala Blastersa i Hatvuda.

Upravo igrajući za IBV je nastupio i u meču protiv Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Tada je Zvezda slavila protiv tima sa Islanda sa 2:0 na Marakani golovima Mijailovića i Pečnika.

Upravo se toga podsetio Džejms za Telegraf.

- To je jedna od mojih najlepših uspomena, da igram na Marakani, protiv ekipe kao što je Zvezda sa takvom istorijom... Da dođem sa malim klubom sa Islanda, moj tim je "zujao" posle tog iskustva pred 30.000 ljudi. Zaljubio sam se u Crvenu zvezdu, u stadion, istoriju. Imam mnogo drugova iz Srbije, ovo mi je treći put ovde. Ali taj momenat sa Zvezdom je bio izuzetno lep.

Ovo je i treći put da Dejvid Džejms stiže u Srbiju, bio je tu u meču proti Zvezde, snimao je spot sa Kikijem Lesendrićem i Pilotima, a sada je tu u sklopu Karlsberg akcije.

Ipak, on kaže da je uspeo da proba tek neke "znamenitosti" ovog grada i države, te da nije okusio i jednu od najznamenitijih a to je noćni život. Takođe, on je istakao i da će se sigurno vratiti ponovo u Srbiju.

- Bio sam kod prijatelja u restoranu, imali smo hranu koju je spremao njegov prijatelj i bilo je sjajno. Nisam imao vremena baš da proverim sve, kad sam snimao video sa Kikijem, uradili smo u tri posle ponoći, a putovali smo odmah ujutru. Nisam imao priliku da osetim tu stranu Beogradu, ali možda večeras sa navijačima Liverpula... Svakako, želim da se vratim ovde opet.

Kako je u penziji, Džejms prati fudbal ali je najviše naklonjen Premijer ligi. Ali, on je otkrio i da poseduje dres reprezentacije Srbije, kao i da još čuva majicu Crvene zvezde koju i dalje nosi svakodnevno.

- Nisam baš pratio toliko kao Premijer ligu. Naravno, gledam reprezentaciju, nedavno sam osvojio dres reprezentacije Srbije na jednoj aukciji. I dalje imam svoju majicu Zvezde kad smo igrali na Islandu, nju nosim i sad. Bilo je dosta transfera sada, nadao sam se da će Zvezda igrati ovog vikenda, zato mi je plan da se vratim još jednom, osetim atmosferu i uživam u srpskom fudbalu.

Dotakao se i veze između Karlsberga i Liverpula, jer kako kaže - najbolji idu uz najbolje.

- Veza između Liverpula i Karlsberga je ogromna,  ona traje 33 godine. Na početku je to bilo drugačije, kada kažemo fudbal to je generično, ali ono što Liverpul predstavlja, taj uspeh, najveći kvalitet i dugortrajnost. To je Karlsberg doslovno, to oni imaju. Pogotovo jer to toliko traje, a trajaće još 10 godina, najbitnije je da jedan od najvećih klubova na svetu uz sebe ima jedno od najboljih piva. Nadam se da će u narednih 10 godina biti još mnogo uspeha na obe strane.

Sedam gdoina je proveo u Liverpulu, za šta kaže da je samo po sebi najveća uspomena koju nosi iz tog perioda sa Enfilda.

- Previše ih je... Ali uvek je bilo lepo igrati protiv Mančester junajteda. Igranje finala, samo igranje na Enfildu. Pričao sam sa dosta navijača koji nisu bili na Enfildu, ali znam da pasija koju nose ovde u Srbiji, da dobiju tu priliku i odu i gledaju Liverpul sa Karlsbergom. Ja sam srećan što sam čak sedam godina bio deo tog kluba.

Između ostalog, Dejvid Džejms je potom u Beogradu u saradnji sa Karlsbergom bio i gost u pivnici, gde se družio sa navijačima Liverpula koji dolaze iz naše zemlje, a koji su doživeli i neverovatan osećaj da popričaju sa živom legendom voljenog im kluba.

(Telegraf.rs)

Video: Goran Stevanović posle Zvezde: "Ma... Bespotrebno je pričati, daleko su kvalitetniji"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA