"Jedan igrač Zvezde će imati veliki motiv protiv Benfike": Legenda crveno-belih pričala Portugalcima o meču

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Zpran Filipović dao je jedan intervju za portugalske medije, gde je govorio o narednom meču crveno-belih protiv Benfike u okviru 1. kola Lige šampiona!

Filipović je i te kako zanimljiv Portugalcima jer je tokom karijere bio i igrač i trener Benfike, a pred duel ova dva kluba upitan je i za Nemanju Radonjića. Odnosno za motiv koji će krilni fudbaler Zvezde, koji je takođe igrao za Benfiku svojevremeno, imati.

- Radonjic je ušao u poslednjoj utakmici sa klupe i još uvek nije spreman, ali se vratio u Crvenu zvezdu i u budućnosti će igrati češće, pokazao je sve svoje kvalitete za Crvenu zvezdu. Sigurno će biti veoma motivisan, ali ne mislim da će početi u prvoj postavi. Verovatno će ući u igru, budući da njegova fizička forma još uvek nije idealna, bio je van forme. Ipak, biće značajan dodatak za Zvezdu u budućnosti.

Interesovalo je Portugalce i sve o čuvenom tuenlu, odnodno da li su on i atmosfera na stadionu prednost za domaćina.

- Da, tunel i prepun stadion. Navijači Crvene zvezde zaista navijaju za tim, ceo stadion, atmosfera je teška i ima uticaja na protivnike. Benfika će, kao i ostali protivnici, naići na napeto i teško okruženje, ali dobro za fudbal. Biće mnogo drugačije od igranja kod kuće, u Lisabonu, da vidimo kako će se igrači ponašati. Ali, verujem da su fudbaleri Benfike navikli na teške uslove, reagujući na situacije teškoća i pritiska. Moraju da pokažu karakter i ličnost - rekao je Filipović i dodao:

- Siguran sam da će biti teško za Benfiku, s obzirom na okruženje, ali i kvalitet Crvene zvezde. Benfika, međutim, uvek mora da pobeđuje. Biće to druga utakmica trenera Bruna Laža. Benfika mora da pobeđuje i u Ligi šampiona, sa finansijskog aspekta i šire. To je veliki klub i svaki igrač uvek mora da pruži sve od sebe da pobedi, ali i protivnici imaju veću motivaciju kada se suoče sa Benfikom. Na meču sa Santa Klarom, ekipa je primila gol veoma rano, ali je pokazala karakter, igrači su mnogo trčali, Benfika je igrala ofanzivan fudbal i zasluženo je dobila meč. Postigli su četiri gola, a mogli su i da pobede ubedljvije. Verujem da je za Benfiku bilo važno da pobedi u ovoj utakmici, pošto je uklonila pritisak koji je okruživao klub poslednjih nedelja, pretpostavljam da je samopouzdanje poraslo.

(Telegraf.rs)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA