Nedavno debitovao za Srbiju, sada je zbog bravura u 91.i 94. minutu postao heroj

 
M. M.
M. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Odigrali su fudbaleri Novog Pazara i Čukaričkog sjajan meč u nedelju veče koji je završen bez pobednika (2:2), ali uz sijasest situacija zbog kojih publika inače i dolazi na stadione!

Tu, pre svega, mislimo na fenomenalan pogodak defanzivca gostiju Nikole Stankovića koji je možda postigao i gol sezone za 2:2, dok smo sa obe strane na delu videli i golmane koji su sačuvali po bod svom timu.

U prvom planu svakako je bio čuvar mreže Brđana Lazar Kaličanin koji je nedavno debitovao za U 21 reprezentaciju Srbije, dok je u Novom Pazaru dva puta sačuvao klub u nadoknadi vremena.

Kod šuta Opare u 91. minutu svi su već videli loptu u golu. Ne i Kaličanin koji je ukrotio taj udarac sa šest-sedam metara. Zatim i u 94. majstorski reaguje i zaustavlja Islamovića i tako spašava Brđane.

Inače, Kaličanin je na debiju za Srbiju odbranio penal protiv Azerbejdžana (2:0) i bio je jedan od najboljih pojedinaca na terenu.

- Selektor je rešio da podmladi ekipu i čast mi je da sam dobio poziv, nema većeg ostvarenja u fudbalu od predstavljanja svoje zemlje na vrhunskom nivou. Dobio sam šansu u drugom od dva meča koji smo igrali u ovom ciklusu i presrećan sam zbog rezultata, pobede i naravno sačuvane mreže. Znam kakav je osećaj braniti u reprezentaciji, prošao sam sve mlađe kategorije nacionalne selekcije - rekao je nedavno golman Čuke.

Lazar Kaličanin i Uroš Sremčević Foto: MN Press / Marko Metlaš

(Telegraf.rs)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA