OFK Beograd - FK Partizan Foto: MN Press

OFK Beograd šokirao Partizan u Zaječaru: Crno-beli vodili na poluvremenu, pa promašivali šanse i potonuli

 
 
 ≫ 
  • 28

Nema gol igrača, nema ni pobede za Partizan protiv OFK Beograda, koji je na stadionu "Kraljevića" u Zaječaru šokirao crno-bele u smiraju i zagorča im pripremu za predstojeći večiti derbi - 3:2. Poveo je tim iz Humske golom Aleksandra Filipovića, izjednačio je Samjel Ovusu, a do poluvremena gosti su ponovio stekli prednost preko Ibrahima Zubairua. U nastavku crno-beli su imali bolje prilike, ali su sve protraćili prvo golom Paločevića iz jedanaesterca, koji je skrivio Jurčević. potom i potpunim preokretom preko Stoiljkovića, takođe posle očajnog postavljanja levog beka Partizana.

Bez klasičnog napadača, sa improvizacijom u liku Alda Kalulua, nalik onoj protiv Lugana i Genta, ali i sa igračem manje u polju, jer to što je prikazao Jung-Dun Goh (donekle i Jurčević) u prvih 45 minuta ne može se okarakterisati kao ozbiljan fudbal, Partizan je nekako izašao rezultatski na kraj sa OFK Beogradom, a i igrački je bio bolji taman za taj jedan gol.

Zapravo, prvi deo igre se može podeliti u dve etape, prvu do 25. minuta u kojima su timovi igrali otvorenog garda, bez mnogo kalkulacija, napadački, ali i sa većim brojem grešaka. I drugih 20-tak minuta u kojima su i Stanojevićev i Krunićev tim (danas Iveljin zbog kazne trenera) bili oprezniji, smisleniji, ali sa nešto većim posedom gostiju i većim brojem opasnih situacija pred golom Balše Popovića.

OFK Beograd - FK Partizan Foto: MN Press

Rekosmo već da su ekipe u toj prvoj fazi bile rastrčane, raspucane i motivisane da što pre dođu do gola koji bi im olakšao posao i mogli su i jedni i drugi do cilja samo da je bilo malo više koncentracije u završnici. Prvi su zapretili "romantičari" preko Vukičevića čiji udarac glavom, posle centaršuta iz kornera je završio iznad prečke, a minut kasnije je Natho spojio sa golom Zubairua, koji je osujećen u poslednejm momentu da bi odbijenu loptu, umesto da gađa uglove, Kalulu ispalio na tribine.

U prvom sledećem napadu OFK Beograd je kapitulirao, krajnje naivno. Bio je to 15. minut, Partizan je izveo aut preko Aleksandra Filipovića, potom su kombinovali Zahid i Zubairu, ali niko od domaćina nije obratio pažnju na desnog beka crno-belih koji se, umesto na poziciju u odbrani, ubacio u kazneni prostor. Zubairu je oštro centrirao, Filipović ostao sam i pogodio dalji ugao - 0:1.

Kako su postigli jeftin gol, crno-beli su ga tako jeftino i primili. U 18. minutu, posle pasa iz sredine terena, Sajmuel Ovusu se našao licem u lice sa Jurčevićem, koji je očajno reagovao, ostavio mnogo prostora igraču domaćina, pustio ga bez reakcije da uđe u sredinu i šutira gotovo neometan u dalji ugao pored nemoćnog Jovanovića - 1:1.

Dva brza gola su donekle "smirila" dešavanja na terenu, odnosno donela dozu opreza timovima, s tim da su crno-beli u minutima koji su usledili imali više povoljnih situacija pred golom "romantičara". Prvo preko Kalulua, koga je uposlio Ilić, ali je Francuz dao nešto duži for i priliku Popoviću i odbrani da se spase. Potom i posle akcije koja je potrajala nešto duže, a okončana je centaršutem Goha i povlačenjem Kalulua s leđa, usled čega je i lopta otišla ptreko prečke. Gosti su tražili jedanaesterac, ali Novak Simović u VAR sobi i glavni sudija Stefanović nisu reagovali.

OFK Beograd - FK Partizan Foto: MN Press

U poslednjih desetak minuta prvog dela Partizan je uspeo da postigne još jedan gol, a OFK Beograd da promaši priliku, odnosno udarac Ovusua je osujetio golman Jovanović.

U tom 40. minutu, 36-ogodišnji Bibars Natho je još jednom pokazao da je i "pešice" bolji od većine igrača ovog tima Partizana, pošto je "iz kolena", posle pasa Zahida, spojio sa golom Ibrahima Zubairua, koji je pobegao Ananu i pogodio dalji ugao - 1:2.

A, pomenutoj prilici OFK Beograda, pored "izvođača radova" Ovusa značajno je doprineo i Goh, koji je posmatrao igrača iz Gane kako upućuje udarac, bez reakcije. Na njegovu sreću, Jovanović je bio koncentrisan, ali je dobio verbalni prekor kapitena.

Šta je i sam Stanojević mislio o igri i zalaganju Kotrejca najbolje svedoči i činjenica da je u poluvremenu ostao u svlačionici, jer činio je više štete nego koristi, a zamenio ga je Kervin Arijaga, usled čega je vezni red dobio nešto drugačiji raspored.

Trebalo je nekoliko minuta crno-belima da se "pohvataju" sa drugačijim ulogama, a onda su u dva minuta promašili dva zicera. Svemu je prethodila dvostruka izmena Stanojevića, prilikom koje je na teren poslao Trifunovića i Đorđa Jovanovića, a pomenuti napadač je u prvom kontaktu sa loptom, na pas Natha, imao priliku da se upiše u strelce i verovatno reši meč. Slabo je šutirao, baš kao i Zahid u narednom napadu, takođe posle akcije sa Nathom, koji mu je odvukao čuvara, ali je Norvežanin šutirao preko prečke.

OFK Beograd - FK Partizan Foto: MN Press

Uzvratio je OFK Beograd preko Kneževića, koji je, na psa Mituljikića, iskoristio kiks Mujakića u postavljanju, izbio pred Jovanović, ali je bio previše iskosa, pa udarac nije bio dobar. Imali su "romatičari" u tom periodu veći posed i još jednu dobru šansu preko Stoiljkovića, koga je u poslednjem momentu osujetio Filipović.

Na drugoj strani, ponovo je Natho bio začetnik dva sjajna napada, prvo za Jurčevića i Jovanovića koji ponovo nije pogodio iz dobre situacije, potom i za pomenutog napadača, čiji udarac je ponovo odbranio Popović.

I, kako to obično biva, usledila je kazna i to u smiraju utakmice. OFK Beograd je pritiskao, a potom je u 84. minutu došao centaršut domaćina sa levog boka, lopta je preletela sve na drugu stativu gde je Mituljikić više iz nehata pokušao da je vrati, a Jurčević, onako kako je igrao ceo meč, odreagovao nesmotreno, lopta ga je pogodila u ruku i sudija je pokazao na belu tačku.

Siguran izvođač je bio Paločević, koji je šutirao po sredini gola, ne dajući Jovanoviću nikakvu šansu da po ko zna koji put spase Partizan - 2:2.

Mogao je Partizan ekspresno da vrati prednost u prvom narednom napadu posle primljenog gola, ali je golman Balša Popović odbranio sjajan udarac Arijage i sve posle toga su bili jalovi pokušaji, jer je pobeda prosuta onog momenta kada nisu iskorišćene prilike.

U smiraju oba tima su protraćila po zicer, posle očajnih reakcija u odbrani, da bi u nadoknadi Stoiljković šokirao crno-bele za konačnih - 3:2.

Činjenice

  • Meč se igra u Zaječaru, s obzirom na to da je Omladinski stadion u Beogradu u procesu renoviranja.
  • Preo ovog meča, OFK je bio na četvrtom mestu sa 13 bodova, a Partizan sa dva manje na estoj poziciji.
  • Poslednji put, ova dva rivala igrali su prošle godine, kada je Partizan u prijateljskom meču slavio sa 2:1.
Najnovije
18:11

OFK Beograd - Partizan 3:2

20:51

Još pet minuta

90. minut - Igraće se još pet minuta nadoknade!

20:47

Kakva šansa!

87. minut - Brani Ppović sjajno sada! Jedan od igrača Partizana je šutirao glavom, a istakao se Balša Popović.

20:46

GOOL!

86. minut - Paločević je precizan sa penala! Izjednačenje!

20:44

Penal za OFK Beograd!

85. minut - Reagovao je Mario Jurčević, zahvatio je loptu rukom, a sudija je pokazao na belu tačku!

20:26

Knežević je bio u prilici

63. minut - Dobra je ovo prilika bila, ali ne uspeva Knežević. Povukao je kontru, i u trku šutirao ali pored dalje stative...

20:19

Preti Partizan!

60. minut - Au, kakva šansa! Pretio je Jovanović, posle novog odličnog dodavanja Natha, ali brani Popović.

20:15

Mirno za sada

56. minut - Uvodni deo drugog poluvremena prošao je bez previše uzbuđenja. Praktično ništa ozbiljnije nismo videli od starta drugog dela.

20:04

Počinje drugo poluvreme!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

19:46

Poluvreme!

45. minut - Završeno je prvo poluvreme!

19:45

Umalo novo izjednačenje!

42. minut - Mogao je OFK Beograd brzo do izjednačenja, ponovo je Ovusu pretio, ali je Jovanović dobro reagovao posle centaršuta.

19:43

GOOL!

40. minut - Ponovo vodi Partizan! Strelac je Zubairu! Ipak, ključnu ulogu odigrao je Natho, koji je "spojio" brzonogog napadača sa golom.

19:26

Velika prilika za Partizan!

26. minut - Velika prilika za Partizan! Kalulu je šutirao u padu prego gola, sugerisao je tu i da je bilo povlačenja, tražio je jedanaesterac, ali na kraju ništa od toga.

19:19

Izjednačenje!

18. minut - Au, kakav gol! Izjednačio je OFK Beograd! Nakon što je dobio loptu, Samuel Ovusu je iskosa spektakularnim udarcem pogodio dalji ugao, i ekspresno poravnao rezultat!

19:15

GOOOOL!

15. minut - Vodi Partizan! Zubairu je sjajno centrirao, a odlično se snašao Aleksandar Filipović, koji je sjajno reagovao posle ubacivanja i poslao loptu u mrežu!

19:13

Uzvraća Partizan!

13. minut - Uzvraća Partizan! Zubairu je bio u napadu, odbila se lopta do Kalulua, koji je sa ivice kaznenog prostora iz prve opalio, ali preko gola. Dosta sreće za domaće sada.

19:12

Preti OFK-a!

12. minut - Preti OFK Beograd! Prvo je nakon kontranapada Knežević bio u šansi, a onda je posle kornera pretio i Aleksej Vučiević, koji je glavom gađao preko gola.

19:06

Za sada mirno

7. minut - Za sada nije bilo previše uzbuđenja. Partizan je imao priliku da priđe kaznenom prostoru rivala posle prekida, ali bezuspešno su to uradili.

19:01

Meč je počeo!

1. minut - Počeo je susret u Zaječaru!

18:06

Poznati su sastavi!

Ovo su sastavi za današnji meč:

OFK Beograd: Popović - Gobelić, Vukičević, Đermanović, Anan - Ado, Paločević - Ovusu, Knežević, Cvetković - Vlajte

Partizan: A. Jovanović - Filipović, Ilić, Mujakić, Jurčević - Kovač, Natho - Goh, Zahid, Zubairu - Kalulu.

17:34

Dobrodošli!

Dobro nam došli u tekstualni prenos meča osmog kola Superlige Srbije, između OFK Beograda i Partizana!

Video: Navijači pirotehnikom "ofarbali" ceo stadion u plavo-belo pred meč sa Čukaričkim: Spektakl u Pazaru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša Le

    15. septembar 2024 | 21:18

    Dokle bre više da je Partizan šokiran, sve je ovo normalno. Partizan realno ima tim za ispod petog mesta.

  • Ser Šamrok

    15. septembar 2024 | 20:58

    Šta kaže Stanoje? Koliko mu treba prelaznih rokova da utegne tim. 🤣🤣🤣

  • Milan

    15. septembar 2024 | 21:08

    Plus dva igraca partizaija igraju rukom i ne svira penal za ofk, ali pravda je pobedila!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA