Partizan večeras gostuje OFK Beogradu: Jesen improvizacije do ozdravljenja ili potpune propasti

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 1

Možda su se ranijih godina treneri Partizana, pa i drugih klubova žalili da im je teško da "pokrenu" tim posle reprezentativnih pauza, ali okolnosti su u Humskoj trenutno takve da je predah u takmičenju, posle svega što se dešavalo u prvoj fazi Superlige, došao kao hleb nasušni. Iz njega su verovatno i trener Aleksandar Stanojević, fudbaleri, ali i ceo klub izvukli pouke pred današnji nastavak domaće lige i duel sa OFK Beogradom u Zaječaru (19.00, Arena sport Premium 1), koji se poslužiti kao uvertira za večiti derbi koji se igra naredne sedmice.

Daleko od toga da su crno-beli potezom gumice ostavili sve nedaće iza sebe, jer, pre svega, prelazni rok nije odrađen, niti zaključen na pravi način. Sem tog prvog talasa kada je sanirana poslednja linija, Partizan je mahom grcao između želja i mogućnosti, birajući, umesto primarnih, mahom alternativna rešenja sa spiska pojačanja. Igrače koji u srećnije vreme teško da bi zadužili i dres filijale Teleoptika, a kamoli prvog tima velikana iz Humske.

No, nije ni to toliko porazno koliko činjenica da je klub prodao možda i dva najkreativnija igrača - Ksandera Severinu i Mateusa Saldanju, a da, recimo, drugopomenutom uopšte nije našao zamenu. Tako je Stanojević ostao sa dvojicom napadača - Nemanjom Nikolićem, koji je više "paker", neko ko razigrava sve oko sebe, i Đorđem Jovanovićem, kome je jača strana igra u kazenom prostoru.

Ali, nema špica koji traži i "zabada" prostor, u stanju je da predribla ili pretrči čuvara, a da uz to ima golove "u nogama", jer se jurnjava za Lazarom Romanićem pretvorila u fijasko i za Partizan i za samog igrača, koji se žrtvovao da dođe u Humsku, ali je izgubio i bitku sa svojim klubom Železničarom i nemali novac iz Turske, odakle je imao unosnu ponudu.

Kako bilo, crno-beli do zime moraju da zbiju redove sa timom koji je trenutno na raspolaganju, a do tada će novi sportski direktor - Ivica Iliev, čiji povratak na novo/staro radno mesto je zakazan za ponedeljak, polako početi sa kompletnom analizom i rekonstrukcijom kadra.

Ilija Stolica, Novi trener FK Partizan Foto: Nikola Tomić

Do tada, Stanojević jednostavno mora da se snađe, da pokuša da stabilizuje tim i održi ga konkurentnim koliko je to uopšte moguće, verovatno i da improvzuje u tom pogledu.

Do večitog derbija u Humskoj je ostala još današnja generalna proba sa OFK Beogradom, koji bi, kao jedan od tradicionalnih gradskih rivala (doduše, trenutno iseljen u Zaječar) mogao da bude smernica nastavka sezone.

- OFK Beograd ima ozbiljan tim, dosta mladih igrača i dobrog trenera. Znamo šta nas čeka. Više se bavimo nama nego ostalima, moramo naše probleme da rešimo. Znači nam mnogo utakmica protiv OFK Beograda, ne samo zbog derbija, već da hvatamo pozitivan talas - rekao je Aleksandar Stanojević dan pred utakmicu sa "romantičarima".

Tom pozitivnom talasu bi mogli da doprinesu i čelnici kluba tako što bi, posle sportskog direktora, trebalo konačno da imenuju i predsednika kluba. Jer niko ne zna niti može da nasluti u kakvom je statusu trenutno Milorad Vučelić. Da li je i dalje predsednik kluba, predsednik u ostavci ili je, kako kaže izreka: "poput đavola ubedio svet da ne postoji..", ali "kuva" iz senke. Valjalo bi utvrditi i šta je sa Upravnim odborom, Skupštinom, koja "kasni" više od godinu dana, čime se belodano krši Statut, a klub je zarobljen u kandžama jednog čoveka.

Time bi verovatno bio načinjen značajniji korak ka ozdravljenju posrnulog velikana iz Humske, jer trenutni način funkcionisanja se može opisati u samo jednoj reči - improvizacija.

OFK Beograd - Partizan

Stadion: "Kraljevica" u Zaječaru

Početak: 19.00

Očekivani sastavi

OFK Beograd (4-2-3-1): Popović, Lazić, Vukičević, Đermanović, Anan, Paločević, Ado, Ovusu, Vilitjer, Cvetković, Burmudez

Partizan (4-2-3-1): A. Jovanović, Filipović, Ilić, Mujakić, Jurčević, Arijaga, Kovač, Kalulu, Zubairu, Zahid, Đ. Jovanović

(Telegraf.rs)

Video: Stanojević: Znamo koliko nam je potrebna Evropa, verujem da možemo da je izborimo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA