Piksi, vidiš li da napadača imaš ispred nosa?

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 7

Nakratko su Orlovi poleteli posle utakmice sa Španijom na startu Lige nacija, ali je usledilo brzo prizemljenje. Srbija je posle remija bez golova sa šampionom Evrope potonula u Kopenhagenu i glatko izgubila od Danske (2:0) i pored toga što je odbrana opet radila korektan posao.

Do završnice kvalifikacija za EURO mislili smo da nam je glavni problem defanziva, ali situacija se ispostavila skroz suprotnom, iako nam je gol-razlika u doigravanju za put u Nemačku bila 19:18.

Tamo je doživljen napadački krah, dat je samo jedan gol uz dva primljena, pa su i odlični doprinosi Predraga Rajkovića i Strahinje Pavlovića ostali bez nagrade. Takmičenje je okončano u grupi, a zatim su usledili pomenuti dueli u Ligi nacija.

Učinak je dakle jasan, jedan dat gol na pet bitnih utakmica. Svi ćete se složiti - i više nego mizeran učinak. Dodatni problem za tim bile su i "odjave" pred Španiju i Dansku od strane Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića, uz reči da se zbog privatnih problema i povrede ne mogu odazvati.

Fudbal Svetsko prvenstvo SP Katar Srbija - Švajcarska Aleksandar Mitrović I Dušan Vlahović Foto: Tanjug/AP

Jedan od najboljih napadača Serije A i najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije ostavili su rupu u špicu, koju Luka Jović u ovom momentu teško može da zakrpi s obzirom na svoj status u Milanu, dok su Petar Ratkov i Mihailo Ivanović, koji tek iščekuje debi ipak nedovoljni ili bolje rečeno ne previše iskusni, baš kao i Đorđe Jovanović.

Da li Srbija zaista nema niti jednu pouzdanu opciju osim Mitrovića i Vlahovića? Odgovor je vrlo moguće potvrdan, ali bi šansu opet mogao da dobije i momak koji je već igrao za nacionalni tim. I to kod selektora Stojkovića.

Dejan Joveljić se u stilu vratio posle povrede i prethodmne noći u derbiju Los Anđelesa Galaksiju doneo pobedu od 4:2. Sa dva gola je uticao na preokret i svoj tim učvrstio na čelu Zapadne konferencije MLS lige.

Složićemo se, američko prvenstvo nije najsjajniji parametar o kvalitetu jednog napadača, ali kada neko daje golove u kontinuitetu i igra na zavidnom nivou, to ne možete da ignorišete. Joveljić upravo igra svoju najbolju sezonu preko bare.

Dejan Joveljić Foto: MN Press / Marko Metlaš

Upisao je 14 golova uz 6 asistencija na 23 utakmice i tako popravio svoj najbolji učinak kada je jedna sezona u Galaksiju u pitanju, pošto je 2022. dao dvanaest ligaških golova (ukupno ih je imao šesnaest).

Svoj kvalitet Joveljić je pokazivao između ostalog i u austrijskoj ligi u dresu Volfsbergera pre par godina, Ajntraht iz Frankfurta ga je ranije sa pravom otkupio iz redova Zvezde, ali to su sve stvari prošlosti i samo pokazatelj potencijala, koji trenuntno statistički izbija na površinu.

Dejan je za reprezentaciju Srbije odigrao šest mečeva i dao dva gola, oba u junu 2023. protiv Jordana, kada je upravo on uticao da ekipa izbegne bruku i slavi sa 3:2.

(Telegraf.rs)

Video: Joveljić: Primarni cilj Bugarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    15. septembar 2024 | 11:13

    One koji su odbili da igraju ne treba pominjati!Joveljic svakako zasluzuje sansu

  • CG

    15. septembar 2024 | 11:21

    Un8stice srpski fudbal lobi iz Ljutice.

  • Rok

    15. septembar 2024 | 11:27

    Neka dodje u Evropu Ligu 5 i dokaze se tu, pa onda neka zaradi mesto u repki. USA i SA nisu kompetentni za bilo sta. prestanite vise da Joveljica forsirate, mislim da i on sam zna sta treba da uradi da bi igrao u nacionalnom timu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA