Dok se Srbija muči sa napadačima, Zvezdino dete rešeta mreže: Momak iz Bijeljine dao dva gola i rešio derbi!

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 7

Tek što se vratio na teren nakon problema sa povredom, Dejan Joveljić je nastavio tamo gde je stao početkom jula meseca! Veliki derbi Losa Anđelesa pripao je Galaksiju, koji je savladao klub koji jednostavno nosi naziv grada sa 4:2, i pored minusa od dva gola!

Prvi put od osmog jula bivši igrač Crvene zvezdem Ajntrahta, Anderlehta i Volfsbergera kročio je pre četrnaest dana i tada odigrao svega petnaestak minuta, a onda je posle reprezentativne pauze zablistao i možda sebe ponoov kandidovao za neki od narednih spiskova selektora Dragana Stojkovića.

LA je vodio golovima Mateuša Boguša i Denisa Buange sa 2:0 na poluvremenu, ali je onda usledio blickrig Srbina. Najpre se izvrsno snašao u kaznenom prostoru i u 53. minutu prnašao prostor da smesti loptu u gornji deo mreže.

Svega dva minuta kasnije je Riki Puj asistirao Edvinu Serilju za izjednačenje, da bi Deki u 67. nakon dodavanja istog fudbalera kroz šumu nogu pronašao put za potpuni preokret!

Konačan rezultat postavio je Puj svojim golom u 86. minutu, a treba istaći da je rival igrao bez isključenog Luisa O'Brajena od 79.

Joveljić sada u aktuelnoj kampanji ima 14 golova i šest asistencija na 23 utakmice, što ga stavlja na šesto mesto liste strelaca. Ispred su samo Kristijan Benteke (19), Kristijan Arango (17), Denis Buanga (17), Luis Suarez (17) i Lionel Mesi (14).

Vredi istaći i da je ovom pobedom Galaksi na vrhu Zapadne konferencije pobegao gradskom rivalu na sedam bodova, što je još značajnije ako se u vidu ima da je suparnik odigrao dva meča manje.

Joveljić ima šest nastupa u dresu Srbije i dva data gola, oba pre godinu dana u preokretu Orlova protiv Jordana i pobedi od 3:2. Piksi bi ozbiljno mogao da razmisli o njemu kao opciji, iako igra preko bare. Posebno sada kada su nastupi Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića pod znakom pitanja, a ofanziva nije efikasna...

(Telegraf.rs)

Video: Joveljić: Primarni cilj Bugarska

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tesla

    15. septembar 2024 | 09:30

    Neznam kako ga piksi nije zvao za ove dve utakmice u nacijonalnoj ligi. Momak dobro igra i cesto daje golove bolji je od svih ovi napadaca sto su bili pozvani za ove dve utakmice sto su igrali.

  • РВ

    15. septembar 2024 | 08:24

    Zvezdino dete iz Bijeljine a Bijeljina je u R Srpskoj. Možda će on sa Krunićem iz Zvezde da igra

  • Puj

    15. septembar 2024 | 18:47

    ili Puig

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA