Sanča već slave u Čelsiju: Na debiju asisitrao za pobedu i prekinuo kletvu u 86. minutu

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Sjajna završnica dana u Premijer ligi! Fudbaleri Čelsija i Aston Vile upisali su tesne pobede i tako začinili četvrto kolo najjačeg i najpraćenijeg šampionata na svetu.

"Plavci" su na gostujućem terenu upisali pobedu protiv Bornmuta, a junaci su rezervisti Džejdon Sančo i Kristofer Enkunku. Odlučujući momenat se dogodio u 86. minutu.

Dobio je Francuz loptu i posle samo sedam minuta na terenu zagročao život domaćim navijačima nakon driblinga. Sančo je po dolasku na pozajmicu iz Mančester junajteda debitovao ulaskom u igru na poluvremenu i već pokazao da može biti dobar dodatak timu. Gol možete videti ovde.

"Trešnjice" su bile daleko bolji rival u prvoj polovini susreta, što pokazuje i broj propuštenih šansi. Najbolju nije realizovao Evanilson sa penala, pošto je Roberto Sanćez prošao put od čoveka koji je skrivio isti, do junaka koji ga je odbranio.

Markus Tavernijer je pogodio prečku, Sančez je skinuo šansu i Džastinu Klajvertu, dok je Evanilson propustio još jednu priliku. Sa druge strane je Nikolas Džekson naterao Marka Traversa na intervenciju.

Ulazak Sanča je probudio Čelsi, pa je on namestio Džeksonu još jednu idealnu situaciju, ali bez uspeha. Pretili su i Klajvert, Antoan Semenjo i Rajan Kristi Sančezu u nastavku, a najveću šansu propustio je Enes Unal u 95. minutu. Pogađajte, Španac je i to skinuo.

Oli Votkins - FK Aston Vila Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Evertona su postali tek drugi klub u istoriji Premijer lige, nakon upravo Bornmuta 2022, koji je u dva kola izgubio prednost od dva gola i na kraju poražen. Aston Vila je slavila sa 3:2 i tako "karamelama" otežala posao u donjem domu tabele.

Vodio je gost iz Liverpula pogocima Dvajta Meknila i Dominika Kalvert-Luina, međutim preokret su režirali sa dva gola Oli Votkins i Džon Duran. Pogodak Kolumbijca je prava poezija...

Everton je tako ostao zakucan za dno sa nula bodova!

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Šta je sve Roman Abramovič učinio za Čelsi: Od proseka napravio velikana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA