Šokantno: Engleski klub nudi igračima veći bonus za poraz protiv Čelsija nego za pobedu!

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Fudbalski klub Berou, član četvrte lige Engleske, našao se u centru pažnje zbog kontroverzne bonus šeme pred meč sa Čelsijem u trećem kolu Karabao Kupa. Naime, prema navodima "Telegrapha", igrači Beroua dobiće četiri puta veći bonus ako izgube meč na Stamford Bridžu nego ako pobede.

Ekipa Beroua će 24. septembra pokušati da napravi senzaciju protiv favorizovanog Čelsija, ali izgleda da je klub smislio drugačiju motivaciju za svoje igrače. Ukoliko izgube, igrači će dobiti 1000 funti, dok će im za pobedu pripasti tek 250 funti.

Iako klub još uvek nije zvanično komentarisao ovu situaciju, iz Beroua su naveli da je u dokumentima došlo do greške koja će biti ispravljena. Organizatori takmičenja, Engleska fudbalska liga (EFL), takođe su odbili da se izjasne, ali su navodno nezadovoljni ovakvim sistemom nagrađivanja i zatražili su objašnjenje od kluba.

Važno je napomenuti da sistem bonusa Beroua ne krši zvanična pravila, ali ovo je prvi put da se EFL susreće sa ovakvim slučajem. Berou je već kontaktirao EFL kako bi im pružio uveravanja da će promeniti trenutni sistem nagrađivanja.

Prema pravilima, svi bonusi moraju biti dogovoreni pre početka sezone i prijavljeni EFL-u. Za utakmice od prvog do petog kola Karabao Kupa, igrači Beroua imaju zagarantovan bonus od 250 funti za pobedu. Međutim, ako izgube od premijerligaških ili čempionšip timova u kasnijim fazama, dobijaju 1000 funti.

Ovakvi slučajevi ponovo otvaraju pitanje o integritetu i poštovanju engleskih kup takmičenja. Podsećamo da je ovog leta EFL izazvao negodovanje uvođenjem novog sistema "sejanja" za treće kolo, kako bi izbegli međusobne susrete ekipa iz Lige šampiona, Mančester Junajteda i Totenhema u ovoj fazi takmičenja. Takođe, odluka da se ukinu ponovljeni mečevi u FA Kupu izazvala je nezadovoljstvo unutar fudbalske zajednice.

(Telegraf.rs)

Video: Šta je sve Roman Abramovič učinio za Čelsi: Od proseka napravio velikana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • нбгд

    14. septembar 2024 | 14:19

    Због кладионице, прелаз из 2 у 1

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA