Englezi pitali Milenkovića o meču sa Liverpulom, on im odmah pomenuo večiti derbi: "Vi nemate tu mržnju..."

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Za Nikolu Milenkovića, novog kapitena reprezentacije Srbije, ove subote sledi najteži test otkako je došao u Premoijer ligu, jer će sa svojim Notingem Forestom gostovati Liverpulu od 16 časova!

Redsi su poznati po sjajnom atmosferi koju prave, dok je njihov stadion Enfild čuven po tome, ali za Milenkovića nema straha s obzirom na to odakle dolazi i da je, kao član Partizana, igrao večite derbije protiv Crvene zvezde.

- Atmosfera na beogradskom derbiju je luda, ali sam zaista uživao. Na dan derbija u Beogradu, sve staje u gradu. Toliko je policije svuda okolo, a navijači se sukobljavaju na ulicama. Stadion izgleda kao da je u plamenu — i često jeste, jer navijači gostujuće ekipe pale sedišta - rekao je Milenković za engleske medije i dodao:

- U Engleskoj nemate ovu mržnju. Ovde imate mnogo strasti prema igri i svojim klubovima. Zaista uživam u atmosferi na engleskim stadionima, ali u Srbiji je ludo. Partizan i Crvena zvezda dele isti grad i dva stadiona su udaljena samo 800 metara. Ali može biti i divno iskustvo — posebno kada pobedite.

Milenković je kao igrač partizana dao gol Zvezdi u finalu Kupa 2017. za duplu krunu, da bi potom prešao u Fiorentinu.

- Bio je to veliki uspeh za dete koje je odraslo u Partizanovoj akademiji, da osvoji duplu krunu sa Partizanom, posebno protiv Crvene zvezde. Da postignem pobedonosni gol u finalu kupa pre nego što pređem u Fiorentinu, to je bio san koji se ostvario za mene.

Još jednom je potvrdio i ko mu je bio idol.

- Moj uzor je bio Nemanja Vidić. On je najbolji srpski defanzivac ikada i legenda Mančeste junajteda. Odrastao sam gledajući ga na "jutjubu". Gledao sam skoro svaku njegovu utakmicu. Još uvek imam dres reprezentacije Srbije sa njegovim imenom kod kuće, koji sam nosio kao dete dok sam igrao fudbal na ulici. Mnogo sam naučio samo gledajući Nemanju, ali su nam se karijere mimoišle i nikada nisam imao priliku da ga upoznam, ali se nadam da će se to jednog dana desiti.

(Telegraf.rs)

Video: Iliev treći put na poziciji sportskog direktora Partizana: Na predstavljanju obećao velike promene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA