Igrao u PL, sad mu sude zbog dve tone kokaina: Fudbalska zvezda postala ozbiljan igrač u svetu kriminala

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Put od Premijer lige do zatvora je često vrlo kratak, što su u poslednjih nekoliko godina na svojoj koži osetili Mejson Grinvud, Benžamen Mendi, Adam Džonson... Tom klubu priključilo se i jedno manje poznato ime, ali igrač koji je ostao urezan zlatnim slovima u istoriju Vigana.

Roni Stam je dres pomenutog kluba nosio od 2010. do 2013. godine osvojivši čuveni pehar u FA kupu u njegovoj poslednjoj sezoni, što je jedini trofej u istoriji ove simpatične ekipe. Holanđanin je ipak krenuo pogrešnim putem nedugo nakon odlaska iz Engleske i kraja fudbalske karijere.

Sada 40-godišnjak je tokom karijere nastupao dva puta za NAC iz rodne Brede, Tvente i Standard iz Liježa, a kada je ponestalo novca ili kada su prohtevi bili  veći otisnuo se u vode kriminala.

U junu mesecu je uhapšen zajedno sa još nekoliko članova svoje porodice, a sada je otkriveno da je razlog šverc 2217 kilograma kokaina. Pored toga optužen je i za pranje novca i 28. novembra ga očekuje suđenje.

U momentu hapšenja policija je zaplenila 85.000 funti u novcu, tri imanja, jahtu, tri automobila, šest luksuznih satova i nakit.

Stam je jedini uhapšeni koji je do dana današnjeg ostao u pritvoru, i nekoliko puta je odbijen zahteb njegovog advokata da bude pušten da se brani sa slobode. Glavni razlog je taj što sudija smatra da bi se Roni u tom slučaju pridružio svom bratu i otišao u Dubai.

Filmska priča će dobiti epilog tokom narednih meseci, a navijači Vigana će do tada makar moći da pamte onu pozitivnu sliku svog nekadašnjeg defanzivca.

(Telegraf.rs)

Video: Policija objavila snimak hapšenja poznatog fudbalera i kako su ga izvukli iz auta: "Izlazi napolje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA