Pari Sen Žermen mora da plati Kilijanu Mbapeu 55 miliona evra, "Sveci" traže pravdu na sudu

 
L. I.
L. I.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Fudbalski klub Pari Sen Žermen mora da plati 55 miliona evra bivšem igraču Kilijanu Embapeu, saopštila je s pravna komisija Lige francuskih profesionalaca (LFP).

Pravna komisija LFP je donela odluku posle saslušanja argumenata obe zainteresovane strane i presudila u korist bivšeg kapitena Pari Sen Žermena, a sad napadača madridskog Reala. Čelnici šampiona Francuske su se nadali nagodbi, ali Embape nije želeo nikakve pregovore.

U presudi se ističe da je PSŽ u obavezi da isplati 36 miliona evra Embapeu na ime bonusa koji je trebalo da bude isplaćen fudbaleru još u februaru ove godine, a uz to i poslednje tri plate iz ugovora sa "svecima", za april, maj i jun, što je ukupno 55 miliona evra.

Kako je saopštila pravna komisija, PSŽ mora najkasnije u narednih sedam dana da počne sa isplatom zaostalih dugovanja.

Ipak, kako prenosi francuski L' Ekip, PSŽ  nema nameru da izmiri ovu sumu, te smatra da su se ponašali u skaldu sa pravilima.

- S obzirom na granice pravnog delokruga komisije da donese potpunu odluku o ovom pitanju, slučaj sada mora da se ospori pred drugim sudom, kome će Pari Sen Žermen sa zadovoljstvom izneti sve činjenice u mesecima i godinama koje dolaze - stoji u saopštenju za javnost francuskog kluba.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Stojković: Nisam primetio nijednu ozbiljnu šansu Danske, a ni naš raspad sistema

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA