Selektor pesnicom udario srpskog reprezentativca! Skandal se i dalje pamti: "Evo zašto nisam tužio Skolarija"

 
D. U.
D. U.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 5

Na današnji dan pre 17 odigrana je utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Portugalije i Srbije u Lisabonu, koja je završena rezultatom 1:1, ali je na meču viđen skandal o kojem se i dalje priča.

Golove su postigli Simao Sabrosa za Portugaliju u 11. minutu, a Branislav Ivanović je pred kraj meča u 87. minutu doneo Orlovima izjednačenje i veliki bod u Lisabonu na stadionu Žoze Alvalade.

Ali, na kraju meča viđena je skandalozna scena, koja i danas, 17 godina kasnije, izaziva pažnju.

Naime, tada je čuveni brazilski trener Luis Felipe Skolari, koji je u to vreme bio selektor Portugalije, pesnicom udario Ivicu Dragutinovića, nakon čega je nastao opšti haos i metež na terenu.

Telegraf je pre nekoliko godina razgovarao sa Dragutinovićem o ovoj temi upravo pred meč koji je Srbija igrala protiv Portugalije u Lisabonu, pa se naš proslavljeni fudbaler osvrnuo i na Skolarija i otkrio zbog čega nije želeo da ga tuži.

On je demantovao njegove reči da su sada prijatelji, ali je tada istakao da ne želi da se bavi tom pričom i da je dobro da niko nije povređen i kažnjen.

- Nismo mi prijatelji. Ja sam generalno imao opciju da tužim Skolarija za to, ali nisam. Svakako ne bih da se vraćam na tu priču, jer ima mnogo agresivnosti u fudbalu i nekih vanfudbalskih stvari u poslednjem vremenskom periodu, mislim da ne treba da se bavimo tim stvarima. To je incident koji je prošao tako kako je prošao. Bogu hvala niko nije povređen, niko nije kažnjen.

- Ja sam odustao od bilo kakvog krivičnog gonjenja. Mogao sam da sam hteo. Ali mislim da svako ko radi i greši, i treba dati ljudima drugu šansu. Svi mi grešimo i u normalnom životu. Treba ljudima dati novu šansu, u smislu šta treba promeniti, kakvo ponašanje treba imati na terenu i na samoj utakmici, jer mnogo mlađe populacije gleda utakmice i to je ružna slika koja se šalje u svet. Treba to da zaboravimo - poručio je Dragutinović za Telegraf.

(Telegraf.rs)

Video: Piksi: "Nije bilo tuče Vanje Milinković Savića na Euru"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    12. septembar 2024 | 18:50

    To sto ga nisi tuzio je u redu ali sto ga nisi iznabadao pobogu?

  • Sexo

    12. septembar 2024 | 18:49

    Nisi mu vratio, nisi ga tuzio pa ti si p...a

  • Baster

    12. septembar 2024 | 18:49

    Kakve smo mi autoritete od fudbalera imali.. Izgleda,nikada više

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA