Ovo su kazne za Radnički i Zvezdu posle haosa i nereda na meču u Gornjem Milanovcu

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 11

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije izrekla je kazne fudbalskim klubovima Radničkom 1923 iz Kragujevca i Crvenoj zvezdi zbog incidenata na utakmici sedmog kola Super lige Srbije, koja je održana u Gornjem Milanovcu.

Na ovom susretu, koji je bio ispunjen tenzijama i nervozom, došlo je do upotrebe pirotehničkih sredstava, među kojima su petarde i topovski udari, što je rezultiralo povredama članova uprave Crvene zvezde.

Kragujevački Radnički kažnjen je sa tri utakmice bez prisustva publike na domaćem terenu, dok je dodatno izrečena novčana kazna u iznosu od 500.000 dinara. Glavni razlozi za ovu kaznu su upotreba pirotehnike i neredi koje su izazvali navijači domaćeg tima tokom meča.

Video: Petarda umalo pogodila sudiju u glavu na meču Zvezde i Radničkog

Crvena zvezda, iako u manjoj meri, takođe je kažnjena. Beogradski klub će morati da plati kaznu od 200.000 dinara zbog incidenta na utakmici.

Da podsetimo, fudbaleri Crvene zvezde osvojili su sva tri boda u gostima Radničkom iz Kragujevca, ali svaku šansu da to bude fudbalski događaj sprečio je haos na tribinama. Posebnu mrlju na ceo meč bacila je povreda koju je Mitar Mrkela dobio od topovskog udara, koji su bacili navijači Radničkog.

Cela situacija desila se posle gola Ivanića, kada su navijači domaćeg tima bacili topovski udar na klupu, ali i ložu gde su se nalazili Zvezdini funkcioneri, dok je jedan bačen i krajem prvog poluvremena, kada je pao pored štopera crveno-belih Vanje Drkušića, koji je od posledica toga morao da napusti teren.

(Telegraf.rs/Sport Klub)

Video: Iliev treći put na poziciji sportskog direktora Partizana: Na predstavljanju obećao velike promene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    12. septembar 2024 | 17:21

    Sudija ostetio radnicki, zvezdasi vredjali trenera radnickog rasisticki. Ispod: radnicki kaznjen 😄

  • Dragan

    12. septembar 2024 | 17:41

    Koliku je kaznu sudija dobio sto nije svirao penal za radnicki?

  • Prle

    12. septembar 2024 | 17:21

    Smešna kazna! Bar 6 meseci suspenzije terena je nešto što je minimum za ovakve događaje i za primer ostalima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA