Došao u Zvezdu kao pojačanje za LŠ, postao veliki tragičar kluba, sad je u 4. ligi i uživa u novom sportu

 
M. M.
M. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0
JANDER RIBEIRO SANTANA Foto: MN Press

Ispred Crvene zvezde i učešća u novom, istorijskom, formatu Lige šampiona ostalo je ravno sedam dana, jer će 19. septembra na najvećem srpskom stadionu gostovati Benfika!

Novi format donosi i nove izazove, odnosno realnu šansu da se crveno-beli po prvi put domognu nokaut faze Lige šampiona. Podsetimo, potrebno je da se nađu među 24 ekipe. Među prvih osam (što je malo realno) ako hoće direktan plasman u osminu finala i između 9. i 24. za baraž za osminu finala.

Zvezdi je ovo četvrto učešće u grupnoj fazi LŠ, a gledajući prethodna tri najbliži prolasku iz grupe bili su u onom drugom (2019/2020) kada su zbog gola u 87. minutu od Olimpijakosa ostali bez trećeg mesta i odlaska u Ligu Evrope.

Glavni krivac za to je brazilski fudbaler Žander Santana koji je ušao u igru umesto povređenog Milana Rodića i nespretno napravio penal koji je domać tim iskorstio za konačnih 1:0.

- To je zaista bio najgori trenutak koji mi se desio u karijeri. Četiri dana pre utakmice u Atini dao sam gol i imao asistenciju. Četiri dana kasnije prolazio sam kroz pakao - rekao je nedugo posle tog meča.

Žander je nedugo zatim napustio crveno-bele, polako mu se gubio svaki trag, promenio je četiri kluba i trenutno je u petom - FK Kapital. U pitanju je ekipa iz Serije D, četvrtog ranga brazilskog fudbala.

Nekadašnji levi bek Zvezde je u međuvremeno malo i promenio sport, te se prebacio na nožnu odbojku na pesku.

Uostalom, pre nekoliko dana se na svom Instagram profilu pohvalio da mu ovde dobro ide.

O Žanderu i penalu govorio je i Zvezdan terzić, generalni direktor crveno-belih, i to u ispovesti za Telegraf koju je letos dao.

- Jako sam zamerio Rodiću, što je izašao tada. To je bilo 84. minut. Izdrži još malo. Šta god da ti je bilo, da si bio povređen. I on se vodio, ne mogu, i Miloje gurne Žandera. Nezagrejanog i fizički i mentalno, neočekivano, neplanirano. Totalno. Ušao, mahinalno podigao onu ruku i napravio penal. A mi smo pre toga, kod 0:0, imali penal koji je Tomane promašio. Mislim, da smo poveli 1:0 sve bi bilo drugačije, ali i ovako 0:0 je bilo dobro da Žander nije napravio penal. Proleće u Evropi, sa četiri boda.

Kad već pominjemo Zvezdu i LŠ, dodaćemo da su crveno-beli pustili u prodaju pakete ulaznica za Evropu (OVDE), a cene se kreću od 9.500 do 47.500 za sve mečeve.

Takođe, Zvezda u subotu protiv napretka slavi rođendan Marakane i ulaz za ovaj meč će biti slobodan.

(Telegraf.rs)

Video: Iliev treći put na poziciji sportskog direktora Partizana: Na predstavljanju obećao velike promene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA