Problem manje za Partizan: Defanzivac od danas ponovo u Humskoj

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Jedan problem manje: Partizan će danas, posle šest meseci od zimskog rastanka, vratiti svog đaka - Mihajla Ilića (21) na jednogodišnju pozajmicu koja će, bar u trenutku, olakšati muke obema stranama.

Crno-belima kojima je hitno bilo potrebno rešenje umesto kapitena Svetozara Markovića koji je karijeru nastavio u Viktoriji Plzenj, ali i mladom igraču, jer bi i u narednoj polusezoni teško dobio adekvatnu minutažu u Bolonji.

Zato je saradnja i obnovljena, jer je klub iz Humske na taj način dobio nekoga ko ne samo da poznaje sistem, već je Ilić zapravo deo njega, kao polaznik omladinske škole, a uz to je i bonus igrač. Sa druge strane, fudbaler koga su Italijani zimus platili 5.500.000 evra, dobiće priliku da se igrački vrati u ritam, jer je nekoliko meseci samo trenirao u Bolonji, bez minuta i debija u Seriji A.

Ta sudbina mu se, pored Holanđanina Beukeme, Hrvata Erlića, Kolumbijca Lukumija. novajlije iz Lacija Kasalea, verovatno smešila i naredne jeseni, tim pre što će Bolonja biti učenik grupne faze Lige šampiona i posezaće za iskusnijim igračima u rosteru.

Interesantno, Ilića je upravo Stanojević, u svom drugom mandatu u Humskoj, prekomandovao u prvi tim i to tako što je tada odgledao jesenji derbi mlađih selekcija na gostujućem terenu, a na kome je defanzivac bio sjajan. Posle nekoliko dana igrač je pozvan na trening prvog tima, a već naredne zime Ilić se našao na spisku putnika za pripreme i postao je deo najjače selekcije.

Pravu priliku je ipak dobio prošloga leta kod Igora Duljaja, bio standardan u tandemu sa Svetozarom Markovićem, pozvan je čak i u A selekciju Srbije, sve do odlaska u Bolonju...

Mihajlo Ilić Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Nema još uvek konkretnih informacija kako su Partizan i Bolonja definisali pozajmicu, u kom procentu klubovi isplaćuju platu fudbalera, niti da li su Italijani ostavili mogućnost da Ilića povuku sa "kaljenja" već na zimu, o čemu se takođe spekulisalo i pregovaralo.

Pored Ilića, koji stiže danas, Partizan će sutra predstaviti levog beka Marka Kerkeza, koji je juče već trenirao sa crno-belima, kao i novajliju iz Olimpik Liona, krilnog napadača Pape Furera (18) koga danas očekuju lekarski pregledi i potpis ugovora.

(Telegraf.rs)

Video: Iliev treći put na poziciji sportskog direktora Partizana: Na predstavljanju obećao velike promene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo pobeda

    12. septembar 2024 | 11:45

    Ako ne POBEDIS OFK-zvezdu STANOJE da te nema!

  • Да да

    12. septembar 2024 | 10:33

    ,,...Не само да познаје систем, већ је Илић заправо део њега као полазник омладинске школе..." По овој реченици може се закључити да у постави Партизана већину играча чине полазници Партизанове омладинске школе. А када су вам сви ти силни гастарбајтери прошли кроз вашу школу? Било би добро да је тако не само у Партизану него и у Звезди и другим клубовима. Е онда не би било проблема ни са репрезентативним фудбалом у Србији.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA