Ko je otac koji se odrekao sina fudbalera: Srbe zove genocidnim narodom, specijalac Armije BiH, 3 puta ranjen

 
S. L.
S. L.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 16

Veliki skandal je ovog dana odjeknuo na Balkanu, gde je zvezda fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Anel Ahmedhodžić odlučio da napusti igranje za nacionalni tim, dok ga se i njegov otac javno odrekao.

Čitav Balkan, ali i deo Evrope je ostao u šoku kada je Anel objavio poruku u kojoj je rekao da je odlučio da napusti reprezentaciju Bosne i Hercegovine sa samo 25 godina, gde je isprozivao i zemlju, ali i svog oca.

Kada je reč o njegovom ocu, Mirsad je neko ko je tokom svoje mladosti bio i deo vojske u Bosni i Hercegovini, čime se ponosio i putem svog Instagram profila, gde je kačio zahvalnice i brojne plakete.

Jedna od onih je i za bitku na Čemerskoj planini, u kojoj se borio protiv partizana, dok je neretko i Srbe nazivao genocidnim narodom. On je takođe bio i tri puta ranjen, što je i sam istakao u izjavi u kojoj se i odrekao svog sina.

- To više nije moj sin ne smatram ga više mojim sinom. Želim mu da bude dobar. Najbolji. Ja sam se borio celi rat, tri puta sam ranjavan. Želio sam da moj sin igra za državu koju sam ja svojom krvlju stvarao, ali okrenuli su ga loši ljudi koji misle samo na interes - rekao je Mirsad za N1 BiH.

Inače, Mirsad na društvenoj mreži ponosno pokazuje i slike u vojničkoj uniformi, ali i iz rata tokom devedesetih godina.

On je bio deo Armije Bosne i Hercegovine, čiji je komandant bio Alija Izetbegović, dok su ostali generali bili Sefer Halilović, Rasim Delić, Muistafa Hajurlahović Talijan i mnogi drugi. Pretežno su ARBIH čilili Bošnjaci, a ona je osnovana 1992. godine, dok je raspuštena 2005. godine.

Kada je Armija Bosne i Hercegovine raspuštena, ona je nakon Dejtonskog sporazuma transformisana zajedno sa Hrvatskim vijećem odbrane u Vojsku Federacije Bosne i Hercegovine.

Čitava bura u Bosni i Hercegovini je ispala kada je Anel odlučio da više ne nastupa za ovu reprezentaciju.

- Cela zemlja se okrenula protiv mene, moje žene i sina. Dobio sam izuzetno ružne uvrede i zlostavljanja… Možete mi sve to pisati, ali da napadnete i moju porodicu? Ne ne i ne. Odmalena mi je oduvek bio san da igram za reprezentaciju. Najveći razlog zbog kojeg sam odabrao da igram za Bosnu i Hercegovinu bio je taj što sam se mogao povezati s našim ljudima, našim navijačima. Nekada sam mislio da imamo najbolje navijače, koji nas igrače uvijek podržavaju kada pobeđujemo, remiziramo ili gubimo. Uvek glasni i raspevani. Ali, nažalost, nakon ove prošle sedmice, ovako napasti moj lični život? Hiljade poruka koje govore sve najgore stvari koje možete zamisliti? Kao što sam rekao, najveći razlog zbog kojeg sam odlučio igrati za BiH je bio naš narod - ističe Ahmedhodžić za N1 i dodaje:

- Sada više nemam razloga da dolazim i igram. Mnogo toga nije u redu u reprezentaciji, ali nisam mislio da ću stati zbog navijača. Nemam ego, ne mislim da sam ‘Sergio Ramos’, ne želim nikakav poseban tretman, cenim svoj mir u životu i ovo dramsko s***e se dešava previše puta, nemam energije i volje da se nastavi sa ovom dramom. Najlepše sećanje, nakon rođenja mog sina, bilo je to što sam prvi put čuo nacionalnu himnu na mojoj prvoj utakmici protiv Severne Irske. Odlučio sam u bliskoj budućnosti da ne nastupam za nacionalni tim. Saigračima i novom stručnom štabu želim sve najbolje.

(Telegraf.rs)

Video: Ognjen Vranješ šalje sina Zvezdine legende u Zvezde Granda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čitač

    11. septembar 2024 | 20:40

    Dečko skroz ispravan, s toliko godina zreo i ozbiljan. Da otac ima nešto u glavi, ponosio bi se sinom i njegovom porodicom. Ali dobro. Daleko im lepa kuća,.nek rade kako misle da treba.

  • Neko

    11. septembar 2024 | 22:16

    Koliko je covek prso,decko na mestu,zdrav,prav ostvaren i normalan a otac ludilo u glavi

  • Baron

    12. septembar 2024 | 04:09

    Cale mu indijanac iskompleksirani… klasicni nacionalista… kako se primio, kao da mu se sin prekrstio, a ne snaj(h)a poturcila!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA