Bio je zvezda Real Madrida, zvali ga "novi Pele", a sada mu odbijena žalba za smanjenje zatvorske kazne

 
S. J.
S. J.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 6

Robinjo, bivši napadač Mančester Sitija i Real Madrida, nije uspeo u svom poslednjem pokušaju da smanji zatvorsku kaznu, prema najnovijim izveštajima.

On je već odslužio prvih šest meseci od ukupno devet godina zatvora zbog učešća u grupnom silovanju u Italiji pre više od 10 godina, dok je igrao za AC Milan.

Robinjo, pravog imena Robson de Souza, bio je deo grupe od šest muškaraca koji su osuđeni za napad na Albanku u italijanskom noćnom klubu u januaru 2013. godine.

Iako je presuda doneta u Italiji još 2017. godine, kazna je odložena zbog nekoliko žalbi. Na kraju, u martu ove godine, Robinjo je osuđen na zatvorsku kaznu u Brazilu nakon presude Vrhovnog suda koja je odlučila da bi kaznu trebalo da služi u svojoj domovini, pošto je pokušaj izručenja neuspešno završen.

Sada se nalazi u Tremembeovu zatvorskom kompleksu II, koji je poznat po manjoj pretrpanosti u odnosu na mnoge druge zatvore u Brazilu i čak je stekao reputaciju kao "zatvor za slavne".

Tremembe zatvor Robinjo Foto: NELSON ALMEIDA , DANI POZO/AFP/Profimedia

Bivši fudbaler, koji je 2008. godine postao najskuplje pojačanje engleskog kluba nakon što je prešao iz Madrida za 32,5 miliona funti, trenutno ima tim advokata koji se bore da smanje njegovu kaznu.

Međutim, prema izvorima Portal Leo Dias, advokati su ponovo – već drugi put otkako je osuđen – neuspešni u pokušaju da zločin bude prekvalifikovan iz "gnusnog" u "obični". U Brazilu, za "gnusne" zločine nije dozvoljeno podnošenje žalbi.

Robinjo je tvrdio da bi silovanje trebalo da bude tretirano kao "običan" zločin jer je tako klasifikovano u Italiji gde je delo počinjeno.

Nakon što je njegova fudbalska karijera završena 2020. godine, The Sun je prošlog meseca izvestio da je Robinjo pronašao novi posao u zatvoru. Izveštaji navode da uči osnove elektronike, uključujući popravku televizora i radija, kao deo programa koji pruža Brazilski univerzalni institut za pripremu zatvorenika za život nakon puštanja na slobodu.

Advokat Mario Rosso Vale rekao je: "Robinjo se ponaša uzorno i nema problema sa drugim zatvorenicima. Čak su mu dali kopačke kako bi mogao da učestvuje u fudbalskim utakmicama tokom slobodnog vremena. Takođe, upisao je kurs osnova elektronike i mora da odradi 600 sati učenja na daljinu kako bi stekao kvalifikaciju."

(Telegraf.rs)

Video: Sa travnatog terena pravo iza rešetaka: Fudbaleri koji su završili u zatvoru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niks

    11. septembar 2024 | 18:21

    Sad je pravi Robinjo 😅

  • Jole91

    11. septembar 2024 | 18:27

    Imam samo 2 teorije za ovakve slučajeve: 1. Da si toliki idiot da sebi sa takvim uspehom u životu dozvoliš da uradiš ovako nešto, da si toliko iskompleksiran da sve imaš pa ne znaš šta ćeš više od sebe pa te ove stvari interesuju. 2. Neverovatna je činjenica kako fudbaleri, i to mahom milioneri imaju fetiš masovnog silovanja ,,nevinih i nedužnih" devojaka! Mnogo je tu meni slučajnosti da čovek koji može novcem danas kupiti ne jednu već 20 cura pa da im radi šta hoće odluči da siluje i sebe osudi na zatvor... Mislim da tu devojke mudro odrade neke stvari radi profita, slave i žrtve u javnosti, ali ponovo, niko ga ne tera da se kači sa takvim! Sve u svemu, tužna priča.

  • Kosmet

    11. septembar 2024 | 18:11

    Secam ga se, odlican je bio odlican

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA