Francuzi otkrili: Embape mogao da završi u Liverpulu pre Reala, priznao i da su razgovarali

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Kilijan Embape je, prema pisanju francuskih medija, bio blizu da se preseli u Liverpul, i to pre nego što je odlučio da produži ugovor sa PSŽ 2022. godine.

Francuska superzvezda ovog leta je konačno napustila PSG i prešla u Real Madrid kao slobodan igrač, ali priča se da je Embape pre dve godine želeo da napusti Park prinčeva zbog nezadovoljstva tadašnjom transfer politikom kluba.

Naime, francuski list "L’Equipe" tvrdi da je Embape 2022. godine zatražio da napusti Pariz, jer je smatrao da PSG nije ispunio obećanja kada je reč o pojačanjima. Očekivalo se da će ekipi pristupiti velika imena poput Bernarda Silve i Roberta Levandovskog, ali umesto njih, dovedeni su Vitinja, Renato Sančez, Fabijan Ruiz i Ugo Ekitike, što nije zadovoljilo Embapea.

Iako je u maju te godine potpisao bogat ugovor kojim je produžio saradnju sa PSŽ-om na dve godine, sa opcijom produženja na još jednu, samo nekoliko meseci kasnije usledilo je veliko razočaranje. Embape je, nezadovoljan, propustio i prvu utakmicu sezone – ubedljivu pobedu od 5:0 protiv Klermona – nakon što je tražio da ne bude u timu.

Kilijan Embape Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto/Shutters / Shutterstock Editorial / Profimedia

U tom trenutku, Liverpul i Real Madrid pokazali su interesovanje za tadašnju zvezdu Monaka. Liverpul je navodno ponudio čak 170 miliona funti za Mbapea, ali je ta ponuda na kraju bila odbijena.

Na kraju, Embape je izgladio odnose sa PSG-om i ostao u klubu još dve godine pre nego što je ovog leta prešao u Real Madrid.

Zanimljivo, Embape je u nekoliko navrata priznao da je razgovarao sa Liverpulom, rekavši: “Razgovarali smo malo, ali ne previše. Liverpul je omiljeni klub moje majke, ona voli taj klub. Ne znam zašto, moraćete nju da pitate. To je veliki klub, i upoznali smo ih još pre pet godina kada sam bio u Monaku."

(Telegraf.rs)

Video: Srpski novinar pitao Embapea kakva mu je bila atmosfera, Kilijan se nasmejao i uzvratio pitanjem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA