Tajno vežbao 2 meseca kako bi preplivao "reku smrti" zbog ugovora: Jeziva priča bivšeg člana finaliste LE

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Ukrajinski golman Denis Šelihov postao je u utorak novi golman ekipe Slavija Mazir, ali je neverovatna priča kako se uopšte dokopao Belorusije - zemlje iz koje je pomenuti tim!

Naime, TASS je izvestio da je golman preplivao reku Tisu kako bi se pridružio Slaviji, pozivajući se na ukrajinske medije. Navodno je pre toga dva meseca trenirao sa perajima, čekao da mu istekne ugovor sa Viktorijom, pa odlučio da pređe "reku smrti" kako Tisu u tom delu nazivaju.

Nakon što je prešao u Belorusiju, odbio je da odgovara na pitanja ukrajinskih novinara koja su vezana za prelazak reke.

- Nemojte me pitati takva pitanja, razumete? Niste vi ti koji treba da me pitate takva pitanja! Ko ste vi - tužilac? Pitajte graničnu službu - citirali su Šelikova ukrajinski mediji.

Tamošnji mediji pišu da je Tisa opasno mesto za prelazak preko granice, istovremeno i jako popularno za one koji Ukrajinu žele da napuste neprimećeno.

Reka se nalazi u oblasti Zakarpatski, na granici sa Rumunijom. Ranije je izveštavano da su graničari čak ograđivali pristup reki bodljikavom žicom.

Nije svima uspelo da pobegnu preko pomenute reke. Početkom avgusta, Državna granična služba Ukrajine javila je da je 39 utopljenih osoba izvučeno iz Tise tokom poslednje dve i po godine. Zbog toga su mediji i nazvali Tisu "rekom smrti."

Inače, sam Šelihov je po dolasku u Slaviju otkrio zašto je prihvatio poziv kluba.

- Dobro poznajem trenere Slavije, jer sam ranije radio sa njima u Luču iz Minska. Nastavili smo da održavamo odnose, komunicirali smo. Pozvali su me ovde, ponudili da radimo zajedno, i rado sam pristao.

Šelihov ima 35 godina, igrao je u Belorusiji za Isloč i Minsk Luč krajem 2010-ih. Takođe je proveo godinu dana u Saburtalu u Gruziji, a ostatak karijere Denis je proveo u Ukrajini. Međutim, gotovo nikada nije bio smatran za prvog golmana: odigrao je samo 21 utakmicu u Ukrajinskoj Premijer ligi i još 34 u Prvoj ligi.

Takođe ima jednu utakmicu za ukrajinsku omladinsku reprezentaciju, a u sezoni 2014/15 bio je u Dnjipru koji je stigao do finala Lige Evrope. Međutim, Šelihov nije bio čak ni u sastavu za odlučujuću utakmicu protiv Sevilje (2:3).

(Telegraf.rs)

Video: Iliev treći put na poziciji sportskog direktora Partizana: Na predstavljanju obećao velike promene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA