Da li je ovo najsramotniji gol u istoriji? Zaboravio na fer-plej, pa proslavom izazvao haos na terenu

 
M. M.
M. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Igrao se 39. minut meča između Čilea i Bolivije, gosti su imali gol prednost u, kasnije će se ispostaviti, istorijskom meču, kada je Eduardo Vargas odlučio da "zakopa" fer-plej.

Naime, fudbaler domaćeg tima je iskoristio situaciju koja mu se pružila i izjednačio je rezultat na 1:1, iako je bilo vidljivo da je golman Bolivije Karlos Lampe doživeo povredu.

Spremao se Lampe da izvede loptu van svog kaznenog prostora, te je u jednom trenutku samo pao na zemlju. Podigao je ruku i poručio da je povređen, ali Vargasu to nije smetalo da mu uzme loptu i zatrese mrežu.

Situacija je bila i te kako kontroverzan, daleko od regularne, dok je taj svoj gol istovremeno krunisao upečatljivom proslavom koja je razljutila Bolivijce. Nema sumnje da su mu zamerili što je ignorisao fer-plej.

Na terenu je nedugo zatim nastao haos, malo je falilo da sve eskalira u fizički sukob, a koliko je povreda Lampea ozbiljna govori i podatak da mu je pukla Ahilova tetiva.

Inače, gosti su na kraju slavili rezultatom 2:1 i ostvarili su prvu pobedu u gostima, u kvalifikacijama za SP, još od 1993. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Iliev treći put na poziciji sportskog direktora Partizana: Na predstavljanju obećao velike promene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA