Pre mesec i po otišao iz Zvezde, sada je postigao golčinu iz slobodnjaka za pobedu u 85. minutu

 
M. M.
M. M.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Doskorašnji fudbaler Crvene zvezde Kings Kangva postao je heroj svoje Zambije u kvalifikacijama za Kup afričkih nacija, jer je doneo pobedu protiv Sijera Leonea - 3:2 (1:1)!

Kangva je pre mesec i po dana bio član crveno-belih, da bi potom prešao u Hapoel ber Ševu, a u 85. minutu je maestralno izveo slobodan udarac za prve bodove Zambije u kvalifikacijama.

Domaćin je prethodno poveo preko Musonde u 28. minutu, samo pet minuta kasnije bilo je 1:1 (strelac Kargbo), da bi Zambija u 70. preko Kampambe ponovo povela. Činilo se da će to biti dovoljno za trijumf, s tim što Mustafa nije tako mislio i već u 73. je izjednačio na 2:2.

Triler je, na kraju, okončlan tako što je Kangva preuzeo odgovornost i pogodio.

Obala Slonovače je dobila Čad u gostima sa 2:0, a strelac prvog gola u nadoknadi prvog poluvremena bio je Žan Filip Kraso, takođe nekadašnji napadač Zvezde.

Burkina Faso je dobila Malavi sa 3:1, dok je svih 90 minuta za domaćina nastupao štoper srpskog šampiona Naser Điga. I Gelor Kanga je proveo čitav meč na terenu u pobedi Gabona nad Srednjoafričkom Republikom (2:0).

Dalsio i njegova Gvineja Bisao su poraženi od Mozambika rezultatom 2:1, a fudbaler Zvezde izašao je iz igre u 82. minutu.

(Telegraf.rs)

Video: Iliev treći put na poziciji sportskog direktora Partizana: Na predstavljanju obećao velike promene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    11. septembar 2024 | 14:50

    I on i Kraso daki golove al jbg danasnji fudbal trazi uz tehniku i snagu i trcanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA