Rodrigez sa penala srušio Argentinu prvi put ove godine: Svetski šampion nije isti bez Mesija

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Bilo je potebno deset mesec kako bismo dočekali poraz svetskog šampiona Argentine, a to se desilo kada su najmanje očekivali. Kolumbija je u osmom kolu kvalfikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine savladala velikog rivala sa 2:1 i tako se revanširala za poraz u finalu Kopa Amerika.

Junak je Hames Rodrigez, momak koji nekako uvek u opremi reprezentacije zablista, iako na klupskom nivou nikad nije ponovio partije iz Monaka. Bivši fudbaler madridskog Reala i Bajerna, sada Rajo Valjekana je pobednički gol postigao u 60. minutu sa bele tačke.

Kaznenom udarcu je prethodilo dugotrajno posmatranje VAR snimka, a Hames je bio taj i koji bio akter i najzaslužniji i za prvi gol u 25. minutu, pošto je on nabacio loptu na glavu Jersona Moskere.

Argentina je pretila u 44. minutu, kada se Lauataro Martinez obrukao i promašio veliku šansu, da bi u 48. Niko Gonzales pogodio i u tom momentu doneo 1:1 na semaforu.

To je bio jedan jedini udarac gostujućeg tima u okvir gola, pa je Kolumbija zasluženo došla do 16 bodova. Pobeda je mogla biti i ubedljivija da je u dubokoj nadoknadi Džeferson Lerma bio prisebniji.

Za reprezentaciju Argentine nije igrao najbolji fudbaler Lionel Mesi, što je bilo primetno u fazi napada. Svetski šampion će svakako ostati lider sa 18 bodova.

U preostala dva meča u ranijem terminu Čile je nastavio da posustaje i poražen je od Bolivije kod kuće 2:1, dok je Ekvador trijumfovao protiv Perua 1:0.

(Telegraf.rs)

Video: Reprezentativac Srbije peške otišao kući s Marakane

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA