Turčin plesao za Nemačku, Holandija izbegla poraz: Spektakl bez pobednika u Amsterdamu

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Fudbalske reprezentacije Holandije i Nemačke odigrale su fenomenalan meč na "Johan Krojf Areni" u Amsterdamu, ali je duel drugog kola Lige nacija ipak protekao bez pobednika - 2:2.

I jedni i drugi su u meč ušli posle trijumfa u uvodnoj rundi, a pravi spektakl najavili su domaći fudbaleri ubitačnom kontrom posle svega devedeset sekundi. Nju je u gol pretvorio Tidžani Rajnders i "panceri" su bili u pravom šoku.

Lale su briljirale u prvih pola sata i pravo je čudo kako drugi gol tada nije završio u mreži Mark-Andrea Ter Štegena. Denzel Dumfris je gađao glavom malo pored gola u petnaestom, da bi u 21. Ćavi Simons gađao naterao čuvara mreže da odreaguje.

Šansa Florijana Virca iz finiša ovog dela okršaja najavila je šta čeka Holanđane, pa je tako u nastavku tog napada prvi gol za nacionalni tim postigao Deniz Undav.

Isti fudbaler je u nadoknadi pred pauzu obišao golmana Barta Verbrugena i nesebično asistirao Jozui Kimihu, pa su Nemci još jednom opravdali epitet tima koji se nikada ne predaje. Domaćina je u nastavku čekao težak posao...

Ipak, već u 50. smo imali egal susret, pošto je Denzel Damfris uterao loptu u mrežu posle dodavanja Brajana Brobija.

Do isteka prvog sata fudbala na obe strane su mašili Kai Haverc i Rajan Gravenberh, pre nego što su se selekcije pouvkle i u poslednjih pola sata uglavnom strpljivo čekale ne priliku, koja na kraju nije ni došla. Susret je između ostalog obeležila povreda Nejtana Akea, zbog koje je na nosilima napustio teren.

U drugom meču grupe 3 A divizije Lige nacija Mađarska i Bosna i Hercegovina su odigrale meč bez golova. pa tako posle dva kola oni imaju po bod, a Nemnačka i Holandija po četiri.

(Telegraf.rs)

Video: Reprezentativac Srbije peške otišao kući s Marakane

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA