Ova golčina Severne Koreje je dokaz da se danas fudbal igra svuda!

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Azijske kvalifikacije za Svetsko prvenstvo možda nisu plodno tlo za najatraktivnije mečeve u svetu fudbala, ali se ponekada i tu može videti nešto izuzetno. Dokaz je utakmica odigrana na neutralnom terenu u Vijentijanu, glavnom gradu Laosa gde je Severna Koreja došla do remija u duelu sa Katarom - 2:2.

Domaćin poslednjeg Svetskog prvenstva i dvostruki uzastopni prvak najvećeg kontinenta na svetu je gubio od 19. minuta i gola Il-Song Rija, ali je od 28. igrao sa fudbalerom više posle isključenja Kuk-Čol Janga. Meč su obeležili i preteški uslovi za igru i teren koji je plivao u barama.

Akram Afif i Almoez Ali su doneli nominalnom gostu preokret do 44. minuta, a onda je u drugom poluvremenu viđen najbolji potez kvalifikacija. Prava majstorija!

Namestio se Kuk-Čol Kang II i sa tridesetak metara iz slobodnog udarca poslao loptu rašlje. Ništa tu nije mogao da uradi Mešal Baršam, a i bilo bi šteta da ova "strela" nije završila u meti.

Od interesantnijih dvoboja izdvajamo i tesnu pobedu Južne Koreje u Omanu (3:1) uz nastup doskorašnjeg fudbalera Crvene zvezde In-Beom Hvanga, kao i Jung-Vu Seola. Son Hjung Min je junak sa golom i dve asistencije.

Australija je još jednom kiksnula, ovog puta protiv Indonezije 0:0, dok je Japan upisao ubedljivu pobedu od 0:5 protiv Bahreina.

Ostali rezultati:

Kina - Saudijska Arabija 1:2

Kirgistan - Uzbekistan 2:3

Palestina - Jordan 1:3

UAE - Iran 0:1

Kuvajt - Irak 0:0

(Telegraf.rs)

Video: Policija objavila snimak hapšenja poznatog fudbalera i kako su ga izvukli iz auta: "Izlazi napolje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA