Poznati fudbalski klub pred gašenjem posle sto godina postojanja zbog duga od 3.000.000 evra

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Mesec i po dana nakon što je Bordo izbačen iz profesionalnih voda, još jedna odluka potresla francuski fudbal. Nior je takođe ostao bez prava da se takmiči u profesionalnom fudbalu, uprkos tome što su u prošloj sezoni bili nadomak Lige 2.

Sastav iz istoimenog grada je član najvišeg ranga bio 1987/88, ali sada proživljava najteži period u novijoj istoriji. U prethodnoj kampanji su bili treći Nacionalnoj ligi, a zbog finansijskih problema su izbačeni u diviziju niže, četvrtu ligu. Sada im je mogućnost takmičenja i tu uskraćena.

Trgovinski sud je doneo takvu odluku zbog duga od 3.000.000 evra, uz procenu da je oporavak kluba nemoguć u odsustvu bilo kakvog plana. Prethodni vlasnici su najpre proglasili bankrot i tako gurnuli Nior niz provaliju. Tokom narednih dana biće imenovan stečajni upravnik i on će proceniti nivo potraživanja i pokušati da izmiri deo minusa.

Predsednik kluba Gaj Flerkin ljut je na bivše vlasnike i nada se da bi sastanak u četvrtak nešto mogao da promeni, međutim čini se da to nije realna opcija. Ostaje da se vidi gde će Nior nastaviti takmičenje i da li će uopšte u ovoj kampanji, posle tri odigrana kola sa samo četrnaest igrača u ekipi.

Još jedan veliki problem u slučaju promene odluke bi bio igrački kadar, koji ne bi mogao da bude ojačan do zime, zbog duga od 100.000 evra Klub Brižu za Amadua Sanju.

Nakon kazne za Bordo, sada je i Nior ostavio Novu Akvitaniju sa samo jednim profesionalnim klubom i to je FK Pau, koji se takmiči u Ligi 2. Nior inače u ovoj sezoni slavi sto godina postojanja.

(Telegraf.rs)

Video: Reprezentativac Srbije peške otišao kući s Marakane

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA