Haos u belgijskoj reprezentaciji: De Brujne želi da ode iz tima, optužio saigrače da ne rade svoj posao

 
S. J.
S. J.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Izgleda da je Kevin De Brujne na ivici da završi svoju karijeru u belgijskoj reprezentaciji, nakon što je navodno tehničkom direktoru, Franku Verkauterenu, rekao „odustajem“ i potom imao burni ispad posle meča.

Incident se dogodio nakon što je Belgija doživela poraz od Francuske rezultatom 2:0, uz golove Randala Kolo Muanija i Usmana Dembelea, koji su napravili razliku u Lionu.

De Brujne je godinama bio ključna figura takozvane "zlatne generacije" Belgije, koja je postepeno izgubila sjaj, jer uprkos velikim očekivanjima, ova selekcija nikada nije uspela da se plasira u finale velikih takmičenja.

Sa 107 nastupa za nacionalni tim tokom 14 godina, De Brujne je do sada bio neosporna konstanta u timu. Zapravo, on je bio jedini preostali član te generacije koji je igrao protiv Francuske u ponedeljak.

Kevin De Brujne Foto: Tanjug/AP

Međutim, sinoćnji ispad bacio je sumnju na njegovu budućnost u timu Domenika Tedeska, nakon što je u intervjuu posle utakmice otvoreno kritikovao svoje saigrače i taktiku, prenosi HLN.

Odmah nakon poslednjeg zvižduka, De Brujne je prišao Verkauterenu i jasno mu stavio do znanja da želi da „odustane“, a zatim je otišao da porazgovara sa Kilijanom Mbapeom.

Frustrirani kapiten Belgije potom se obratio medijima, gde je upitan da li je protivnički tim bio bolji.

- Da, tačno. Nema tu šta mnogo da se doda - kratko je rekao.

Ipak, tu nije stao. De Brujne je kritički govorio o defanzivnoj postavci Belgije, naglasivši da su imali posed lopte, ali nisu uspevali da stvore ozbiljne šanse.

- Igrali smo sa šestoricom u odbrani. Nije bilo povezanosti. Ni u drugom poluvremenu, kada smo gubili“, izjavio je vidno frustrirani vezista. „Pitanje je šta vi vidite u toj utakmici. Nije stvar u tranzicijama, već u načinu igre i ljudima koji ne rade svoj posao.

Kevin De Brujne Foto: Tanjug/AP

Na pitanje šta bi trebalo da se promeni, De Brujne je bio brutalan u odgovoru, ocenivši da su neki segmenti igre "neprihvatljivi".

- Sve mora da bude bolje. Standard je vrh. Ako ne možete da pratite taj nivo, jednostavno niste dovoljno dobri. I morate da date sve na terenu. A neki nisu ni to uradili.

- Mogu da prihvatim da nismo na tom nivou. To sam uvek govorio. Ali neke stvari su neprihvatljive. Neću više o tome da pričam. To sam radio kad sam imao 18 godina u Genku, sada imam 33 i neću se time baviti.

Sukob je eskalirao kada je selektor Domeniko Tedesko komentarisao situaciju, rekavši da je razgovarao sa Kevinom nakon utakmice.

- Nisam gledao intervju. Posle sastanka, pričao sam sa njim. Normalno je da je razočaran, svi smo. Kevin je pobednik i emotivan je u ovakvim situacijama. Ponekad kažete stvari u afektu - rekao je Tedesko, dodavši: „Da li se plašim da će prestati da igra za reprezentaciju? Nije vreme za takve razgovore. Svi treba da se smirimo.

Sledeća utakmica Belgije je veliki okršaj u Ligi nacija protiv Italije za mesec dana, a ostaje da se vidi da li će jedan od najvećih belgijskih fudbalera predvoditi svoj tim na tom meču.

(Telegraf.rs)

Video: Najmlađi ima 24 godine i 128 miliona dolara na računu: TOP 10 najplaćenihih fudbalera sveta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA