Sad je trener Srbinu, a zbog žene selektora je "nestao" iz reprezentacije: "Poslao sam joj poruku..."

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Dugo javnost o njemu nije ništa čula, da bi se Ludovik Žili u međuvremenu pojavio na naslovnim stranama svetskih medija zbog izjave vezane za Lionela Mesija i vremenu koje je proveo u Barseloni!

Žili je priznao da mu deca ne verujud a je igrao sa Mesijem, kao i da je upravo zbog Argentinca napustio Nou Kamp i otišao u Romu. Iza sebe je imao veliku karijeru, tokom koje je sa barsom uzeo titulu prvaka Evrope 2006. godine i sa Monakom 2004. igrao finale Lige šampiona.

Ono što je za Žilija specifično jeste to da je u zenitu svoje karijere odigrao toliko malo mečeva za nacionalni tim -  svega 17. U tom trenutku selektor Trikolora bio je Rejmon Domenek koji je navodno "uzeo na zub" Žilija zbog žene.

Omaleni fudbaler je karijeru završio 2016. godine u niželoigašu iz Liona, da bi od 2022. postao pomoćni trener upravo FK Lion za koji trenutno nastupa bivši srpski reprezentativac Nemanja Matić.

Momenat za koji Žili smatra da je uticao na njegovou reprezentativnu karijeru dogodio se pre tačno 20 godina, u proleće 2004. On je u svojoj autobiografiji " Giuly par Giuly" otkrio jednu od najvećih misterija u francuskom fudbalu: da je tekstualna poruka mogla biti razlog njegovog isključenja iz francuskog tima.

Rejmon Domenek Domenek u društvu supruge Foto: CHRISTOPHE SAIDI / Sipa Press / Profimedia

Naime, Žili je otkrio da je poslao poruku Domenekovoj partnerki Esteli Denis (tamošnjoj voditeljki), nakon jedne televizijske emisije u proleće 2004. godine. Poruka je uključivala poziv za ručak u Parizu, koji na kraju nikada nije realizovan. Prema njegovim rečima, Domenek je gajio ličnu zamerku prema Žiliju zbog sumnji da je pokušao da uspostavi više od prijateljskog odnosa sa Estelom.

Kako bi izbegao nesporazume, Žili je odlučio da bude iskren prema selektoru tokom jednog poziva nekoliko meseci kasnije:

- Gledajte, treneru. Ovo morate da znate. poslao sam poruku vašoj supruzi, nisam znao da ste u vezi. Ali ne brinite, to je bilo samo profesionalno. Radije vam kažem, da ne bi bilo nesporazuma.

Domenek je navodno odgovorio da je bio obavešten i da je pročitao poruku, ali odnosi između njih su od tada ostali hladni i napeti, a mali udarci su se širili medijima.

- Ne želeći da izgledam nepristojno, nisam voleo Estelu Denis. Nikada nismo imali niti želeli bilo kakav odnos. Možda ću jednog dana saznati više - napisao je Žili svojevremeno.

Verovatno zbog toga Žili nije bio uvršten na spisak putnika na Mundijal 2006. godine, dok je poziv umesto njega dobio tadašnji igrač Olimpika iz Marselja Frank Riberi.

Ipak, kada je Đibril Sise polomio nogu tokom priprema, očekivalo se da žili dobije poziv kao zamena. Međutim, umesto toga je otišao na odmor u Dubai i tako zatv0rio vrata reprezentaciji

(Telegraf.rs)

Video: Iliev treći put na poziciji sportskog direktora Partizana: Na predstavljanju obećao velike promene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA