Hvang otkrio kako je napustio Zvezdu, ali i gospodski potez koji je napravio: "Zvali su me dan pred Bode..."

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Južnokorejski reprezentativac Hvang In-Beom otkrio je medijima u domovini zašto je ovog leta napustio Crvenu zvezdu i preselio se u Fejenord, iako je sa crveno-belima ponovo mogao da igra Ligu šampiona!

Hvang je Marakanu napustio u smiraj prelaznog roka, imao je džentlmenski dogovor sa klubom da može da ode u slučaju dobre ponude, sam je priznao da je ista stigla neposredno pred revanš meč plej-ofa LŠ protiv Bode Glimta.

Ipak, gospodski se poneo i samo je razmišljao o tome da Zvezda uđe u grupnu fazu.

- Pre svega, naš meč u plej-ofu Lige šampiona odigrao se 28. avgusta, a dan ili dva pre tog meča kontaktirali su me Fejenord i još jedan tim (verovatno Ajax). Pošto je meč bio zaista važan za mene i tim, odlučio sam da se fokusiram na igru. Takođe sam razgovarao sa svojim agentom, i nakon utakmice smo konkretnije razgovarali o stvarima, uključujući finansijska pitanja - rekao je Hvang i dodao:

Hvang In Bom, FK Crvena zvezda Foto: MN Press/Marko Metlas

- Srećom, Fejenord je odlučio da me angažuje plaćanjem otkupne klauzule, na čemu sam veoma zahvalan. Kao što je poznato, holandski klubovi su poznati po razvoju i prodaji mladih igrača, ali iako ću uskoro napuniti 28 godina, oni su ipak odlučili da ulože u mene. Za to sam zaista zahvalan i osećam veliku odgovornost.

Nastavio je Hvang da govori o promeni sredine.

- Zato želim da pružim dobre nastupe. U junu sam pomenuo da, bez obzira na to koju odluku donesem, želim da to bude nešto što može doprineti, makar i na mali način, korejskom fudbalu. Ovaj transfer nije izuzetak. Imam osećaj odgovornosti da dobro igram u holandskoj ligi jer to može otvoriti više prilika za mlađe igrače da dođu u ligu. Moram da nastavim da dajem najbolje od sebe kao i uvek, kako bih zadovoljio klub i navijače.

Hvang je, inače, tokom reprezentativne pauze razgovarao i sa sunarodnikom Seolom, levim bekom Zvezde, te mu poručio šta mora da uradi u crveno-belom dresu.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA