"Čiko, možete li mi dati loptu": Srbin ga doveo u Real, a reči majke motivisale da uspe i postane legenda

 
S. G.
S. G.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Marcelo Vieira, jedan od najvoljenijih fudbalera Brazila, ali i Real Madrida, imao je put do uspeha koji je bio daleko od lakog. Iako je danas poznat po svojim fantastičnim driblinzima, preciznim centaršutevima i trofejima koje je osvojio sa Brazilom i "kraljevskim klubom", njegova priča je takva, da bi, u najmanju ruku mogao da se snimi film.

Ona počinje mnogo skromnije, nego što to oslikava njegova današnja karijera. I to, u srcu Brazila, gde je kao dečak sanjao da jednog dana postane profesionalni fudbaler.

Tako, u jednom od intervjua otkrio je, sada već, legendarnu priču.

Kada je imao 14 godina, Marselo je prišao svojoj majci s jednostavnom molbom. Hteo je fudbalsku loptu. Međutim, odgovor njegove majke bio je bolan, ali realan: "Ne Marselo, nemamo novca za to." Taj trenutak nije obeshrabrio mladića, već je samo učvrstio njegovu odlučnost. Marcelo je uzeo stvar u svoje ruke i otišao u prodavnicu. Prišao je prodavcu i izgovorio reči koje bi kasnije postale deo legende:

- Čiko, možete li mi dati loptu, a ja ću vam je platiti kada postanem veliki profesionalni fudbaler?

Prodavac je s osmehom reagovao, pomalo u neverici: "U redu Marselo, ali nemoj zaboraviti da platiš u budućnosti."

Taj dogovor, iako u šali, bio je simbol Marceloovog sna i vere u sebe. Godine su prolazile, a Marcelo je uporno radio, ne gubeći iz vida svoj cilj. Njegov talenat i predanost su ga doveli do evropskih terena, gde je postao ključna figura jednog od najvećih fudbalskih klubova – Real Madrida.

Svi trofeji, sve pobede i poštovanje koje je stekao širom sveta nisu slučajnost. Oni su rezultat vere u svoje mogućnosti, bez obzira na prepreke.

Ono što je još zanimljivije, kada je postao svetska fudbalska zvezda, vratio se u istu prodavnicu i kupio sve lopte, i to, kako bi ih dao siromašnoj deci u komšiluku.

Zanimljivo, Marselo je 2007. godine iz Fluminensa kao 19-godišnjak stigao u Real na preporuku tadašnjeg saigrača Dejana Ramba Petkovića.

Inače, Marselo Vieira, rođen 12. maja 1988. godine u Riju de Žaneiru, Brazil, jedan je od najuspešnijih levih bekova u modernom fudbalu. Svoju profesionalnu karijeru započeo je u Fluminenseu, a 2007. godine, kao 19-godišnjak, prešao je u Real Madrid. P?ostao je kapiten i sa Realom je osvojio 25 trofeja i četiri titule u Ligi šampiona, više puta osvojio La Ligu i postao sinonim za uspeh u klubu. Njegova tehnika, driblinzi i precizni centaršutevi učinili su ga jednim od najvoljenijih igrača među navijačima. Takođe, Marselo je reprezentativac Brazila, sa kojim je osvojio brojne trofeje.

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Semajlirane_pufne

    9. septembar 2024 | 14:56

    Ovi nasi silni fudbaleri imali sve kad se rodili zato se sada jedva krecu po terenu i bice i ostace samo obicne balerine!!!

  • Ivan

    9. septembar 2024 | 18:17

    Kod nas Mozes da uspes samo ako ti tata ima dosta love da te gura,a talenti propadaju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA